Poin Solat Ngalawan Panghanjakal

0
329

 

Naha anjeun kantos asa-asa ngudag impian anjeun, sareng tungtungna, anjeun ngarepkeun anjeun henteu ngupingkeun pamanggih batur? Aya seueur pisan jalma anu lasut terobosannana sacara saderhana; aranjeunna pundung. Dinten ieu kami bakal ngiringan diri dina titik do'a ngalawan pundung. Dina unggal titik waktosna tindakan sareng rencana urang bakal dikritik pisan ku jalma sanés anu urang anggap otoritas. Kritik, dina kaseueuran kasus, parantos ngahalangan haté seueur jalmi pikeun ngudag impian sareng cita-citana, sareng tungtungna, aranjeunna ngarepkeun henteu ngupingkeun anu dicarioskeun ku jalma.

Upami Daud ngantepkeun kritik ka lanceuk-lanceukna sareng Raja Saul pikeun ngeureunkeun anjeunna tina nyanghareupan Goliath, aya kamungkinan anjeunna henteu bakal lebet ka istana. David nangtang Goliath pikeun gelut ngabantah sadaya téori akal manusa. Éta sababna kaputusanana pikeun ngalawan Goliath dikritik pisan ku seueur jalma, kalebet dulur-dulurna sareng Raja. Tapi Daud henteu pernah ngarasa hanjakal; anjeunna terang naon anu anjeunna bawa, anjeunna terang anu perangna, anjeunna terang yén anjeunna (David) ngan ukur ngagambarkeun fisik anu nangtang nyata, nyaéta Gusti Nu Maha Suci. Janten, anjeunna henteu digerakkeun ku tukang bajo, anjeunna masih teras-terasan merangan Goliath, sareng sésa carita éta mangrupikeun sajarah anu biasa.

Dina kahirupan urang ogé, urang kedah ngungkulan kritik ka jalma. Tapi éta ngan ukur tiasa sumping nalika urang terang kakuatan anu nyetir urang. Aya waktos dina kahirupan urang anu urang bakal nyanghareupan seueur pisan kagoréngan anu bakal ngadorong urang pikeun mikir ngeunaan lirén impian sareng aspirasi éta. Kadang-kadang pundung urang janten gagal terus-terusan. Nalika urang gagal sababaraha kali, urang panginten mimiti mikir yén meureun anu urang lakukeun sanés dimaksudkeun pikeun urang. Tapi nalika lalaki ngartos jalma anu mingpin anjeunna, anjeunna moal guncang nalika pundung datang. Rasul Pétrus leungiteun fokus ka Kristus, sareng anjeunna mimiti tilelep. Sakedik urang leungit pandangan urang ka Gusti, pundung haté bakal mimiti boga anu pangsaéna ti urang, sareng moal lami deui urang lirén. Gusti hoyong urang maju payun; anjeunna hoyong urang tetep mencét kana tandana; anjeunna henteu hoyong urang nyerah kana kagagalan sabab anjeunna badé ngalakukeun kaajaibanna. Kuring mutuskeun ku kakawasaan surga yén pundung moal ngungkulan anjeun tina hasil dina nami Yesus.

Tulisan suci nyatakeun dina buku Jabur 55:22 Tuangkeun beban anjeun ka PANGERAN, maka anjeunna bakal ngadukung anjeun: anjeunna moal ngantep jalma-jalma anu leres digerakkeun. Tulisan suci nyatakeun yén Gusti moal ngantep jalma anu séhat dipindahkeun, éta hartosna anjeunna moal ngantep tantangan ngaganggu anjeun pikeun hasil; anjeunna moal ngantep godaan jahat ngaganggu anjeun ti payun. Kuring ngumumkeun ka anjeun ayeuna yén Allah nyageurkeun anu patah hati, sareng anjeunna ngabeungkeut tatuna. Gusti bakal nyageurkeun anjeun dinten ayeuna. Sagala bentuk pundung dicabut tina anjeun dina nami Yesus. Nalika anjeun ngamimitian diajar pituduh doa ieu, mugia Gusti ngaleungitkeun sagala kagorengan dina jalan anjeun ku nami Isa.

Tunjuk Sholat:

  • Rama Gusti, kuring ngalawan sagala rupa pundung ku nami Isa. Kuring ngadoa pikeun sumanget kawani pikeun nuluykeun sareng ngalakukeun naon anu dipimpin ku roh Allah anu dilakukeun dina nami Yesus.
  • Gusti, kuring nolak murag kana pundung kagagalan. Kuring ngadoa pikeun sumanget katekunan sareng kasabaran, anugerah anu henteu kantos nyerah datang naon anu tiasa. Kuring ngadoa anjeun pasihan abdi rahmat anu dina nami Yesus.
  • Gusti Gusti, unggal bentuk kagagalan dina jalan kuring anu musuh parantos nempuh pikasieuneun kuring, abdi neneda yén anjeun bakal nyandak éta dina nami Yesus. Kuring ngancurkeun unggal yoke kagagalan di jalan kuring ku seuneu tina Roh Suci. Kuring ngarecah unggal benteng teu mungkin dina jalan kuring. Kuring ngadoa supaya seuneu Gusti Nu Maha Suci payuneun kuring sareng ngancurkeun sadaya benteng dina nami Yesus.
  • Gusti, kirimkeun malaikat anjeun maot ka unggal lalaki sareng awéwé yén musuh hoyong dianggo pikeun nipu kuring ka nyerah dina impian kuring; Kuring ngadoa yén malaikat pati nyerang aranjeunna maot dina nami Yesus. Kuring datang ngalawan unggal basa jahat, nipu kuring nyerah dina nami Yesus.
  • Bapa Gusti, ti ayeuna, kuring hoyong anjeun mingpin kuring. Kuring ngadoa yén sora anjeun bakal tembus kana kahirupan kuring, kuring ngadoa yén kuring bakal ngadangu ti anjeun ti jaman ka jaman, kuring ngadoa mugia anjeun ngantunkeun sareng ngajarkeun kuring ngeunaan hal-hal anu kedah dilakukeun dina nami Yesus. Pasihkeun kuring kawani pikeun henteu kajurung ku naon anu diomongkeun ku jalma; pasihan abdi rahmat ngadangukeun sora anjeun nyalira dina nami Yesus.
  • Gusti, abdi henteu hoyong ngupingkeun jalma sanés kajabi anjeun; Kuring masrahkeun kahirupan kuring pikeun sumanget anjeun ayeuna. Kuring nanya yén anjeun bakal nyandak kapal kahirupan kuring ayeuna dina nami Yesus. Kuring ngadoa sing janten pelaut hirup abdi; Abdi hoyong ngupingkeun nyalira. Bantosan abdi, Gusti, pikeun pireu kana naon waé anu dicarioskeun ku batur. Pikeun tulisan suci nyatakeun yén jalma-jalma anu dipimpin ku sumanget Allah disebut putra-putra Allah. Abdi hoyong dipimpin ku sumanget anjeun. Abdi henteu hoyong dipimpin ku élmu manusa kuring; Kuring ngirangan sorangan pikeun anjeun pikeun nambahan nami Yesus.
  • Gusti, sapertos Daud wani, sapertos anjeunna terang perangna kagungan Gusti, pasihan abdi kawani pikeun salawasna ningali anjeun sanajan nyanghareupan kasusah. Pasihan abdi rahmat pikeun terang yén anjeun jalma anu perkasa dina perang, pasihan wawasan sareng pangertian yén anjeun Gusti sadaya kamungkinan, jauhkeun sagala rupa halangan, gangguan, atanapi pundung dina nami Yesus.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu