Poin Solat Ngalawan Kabingung

0
622

 

Dinten ieu kami bakal kaayaan titik doa ngalawan kabingungan. Seringna, jalma-jalma henteu nganggap serius nalika aranjeunna lieur ngeunaan naon anu kedah dilakukeun atanapi dimana nuju dimana. Kabingungan mangrupikeun roh jahat anu asup kana kahirupan manusa nalika aranjeunna henteu ngadangu ti Gusti. Sumanget Gusti nyaéta ketuhanan. Ieu nyaritakeun hal-hal anu bakal datang sakumaha anu dijelaskeun dina buku Yohanes 16:13 Tapi nalika anjeunna, Roh bebeneran, sumping, anjeunna bakal nungtun anjeun kana sagala bebeneran. Anjeunna moal nyarios nyalira; anjeunna bakal nyarios ngan ukur anu kadéngéna, sareng anjeunna bakal nyaritakeun naon anu bakal datang. Tulisan suci nyarios yén sumanget bakal nungtun urang sareng nyaritakeun hal-hal anu bakal datang; ieu ngajelaskeun naha jalma lieur nalika aranjeunna lirén ngupingkeun ti Gusti.

Raja Saul janten lieur pisan nalika ranté komunikasi antara anjeunna sareng Gusti Allah rusak. Anjeunna henteu terang naon anu kedah dipilampah salajengna sareng dimana badé dipilarian. Kabingungan mangrupikeun roh anu bahaya pisan anu mangaruhan kana pipikiran sareng otak sakaligus. Urang sering naroskeun sagala rupa patarosan dina pipikiran urang. Patarosan-patarosan éta tiasa ngahasilkeun kabingungan, utamina nalika urang henteu nampi waleran ka aranjeunna. Panasaran urang bakal meunang anu pangsaéna ti urang, utamina nalika urang kedah terang naon anu kedah dipilih antara anu leres sareng naon anu dipiharep ku Gusti pikeun urang. Pikeun unggal jalma anu diciptakeun, aya tujuan pikeun éta, tapi nalika manusa henteu terang tujuan Gusti pikeun kahirupan aranjeunna, kabingungan bakal lebet.

Kalayan kecap séjén, kabingungan tiasa hartosna kurangna paningali sareng sora pikeun naon anu diucapkeun ku Gusti, sareng nalika paningali sareng sora leungit dina kahirupan manusa, jalma sapertos kitu janten rentan ka tipu daya setan. Éta sababna pituduh doa ieu penting pisan pikeun unggal lalaki sareng awéwé. Kuring ngadoa nalika anjeun mimiti nganggo pituduh doa ieu; sumanget kabingungan musnah salami kahirupan anjeun. Sagala bentuk kabingungan anu dipikahoyong ku musuh ka jalan anjeun musnah dina nami Yesus.

Tunjuk Sholat:

  • Rama Gusti, kuring ngagungkeun anjeun pikeun dinten anu hébat sapertos kieu, kuring ngagedékeun anjeun pikeun ngitung kuring pantes janten diantara anu hirup dinten ayeuna ngantep nami anjeun diangkat dina nami Gusti Yesus.
  • Gusti Gusti, abdi sumping ka payuneun anjeun dinten ieu pikeun nyempad sumanget kabingungan; Kuring nolak lieur ngeunaan kahirupan sareng mendakan tujuan, Gusti, bantosan kuring dina nami Yesus.
  • Kuring datang ngalawan unggal pakean kabingungan dina kahirupan kuring, unggal jubah kabingungan anu musuh parantos dina awak kuring kabakar seuneu dina nami Yesus. Kuring nolak bingung ngeunaan milarian tujuan dina kahirupan. Gusti, kuring ngadoa sumanget anjeun bakal ngabimbing kuring pikeun ngahontal tujuan dina nami Yesus.
  • Gusti, kuring ngalawan sagala jinis kabingungan anu tiasa nyababkeun kuring milih sareng netep sareng pasangan anu salah. Gusti, abdi neneda yén lampu anjeun bakal nyaangan gelap pamahaman kuring, sareng anjeun bakal ngajarkeun kuring kana naon anu kedah dilakukeun nalika waktosna pas dina nami Yesus.
  • Rama Gusti, kuring ngartos yén nalika lalaki bingung, anjeunna bakal rentan ka tipu daya musuh. Kuring nolak janten lieur dina kahirupan dina nami Yesus. Kuring ngadoa yén kuring bakal ngadangukeun ti anjeun per waktos. Nalika kuring peryogi wali, kuring ngadoa yén roh anjeun bakal mingpin kuring. Pikeun tulisan suci nyatakeun, jalma-jalma anu dipimpin ku sumanget Allah disebut putra-putra Allah. Ti ayeuna, kuring ngumumkeun diri kuring salaku putra anjeun, kuring hoyong sumanget anjeun pikeun mingpin kuring kana naon anu kedah dilakukeun sareng kaputusan anu nyandak dina nami Yesus.
  • Gusti Gusti, abdi neneda yén ku rahmat ti Nu Maha Suci, unggal poékna ngartos dina kahirupan mah dicandak nganggo nami Gusti Yesus. Kakuatan Roh Suci nyageurkeun unggal-unggal bentuk tuli spiritual, unggal bentuk buta spiritual. Kuring datang ngalawan sagala rupa halangan anu tiasa janten antara kuring sareng Roh Suci. Kuring megatkeun unggal panghalang dina nami Yesus.
  • Unggal sareng awéwé anu hoyong nyababkeun kuring lieur, abdi ngadoa yén aranjeunna bakal bingung dina nami Gusti Yesus. Gusti gugah sareng kirimkeun kabingungan deui ka kemah musuh ku nami Isa. Kuring datang ngalawan unggal panah tina kabingungan anu ditujukeun sareng ditémbak ka kuring dina nami Yesus. Hayu anjeunna anu hoyong nyerang kuring sareng lieur janten lieur dina nami Yesus.
  • Kuring mutuskeun yén Roh Suci anu ngungkabkeun hal-hal anu jero pikeun manusa janten sobat kuring sareng yakin ayeuna dina nami Yesus. Kuring ngarecah sagala rupa panghalang antara sumanget Gusti sareng kuring dina nami Yesus. Kuring netepkeun unggal perselisihan antara Roh Suci sareng kuring dina nami Yesus.
  • Bapa Gusti, tujuan ayana kuring kedah dilengkepan ku nami Isa. Kuring moal lieur nalika ngeunaan milih karir dina nami Yesus. Sumanget ketuhanan, kuring nyauran anjeun ayeuna, giliran hirup abdi ka tempat anjeun cicing dina nami Yesus. Kuring ngaganti unggal bentuk kabingungan ku katengtreman pikiran dina nami Yesus.
  • Rama Gusti, kuring nolak hirup kuring dumasar kana cobaan sareng kasalahan. Abdi hoyong sumanget anjeun pikeun panduan kuring sepanjang waktos. Abdi henteu hoyong nyandak kaputusan dumasar kana élmu manusa kuring. Abdi hoyong nuturkeun Kersa Anjeun pikeun hirup abdi, nyarios ka kuring sadaya waktos dina nami Yesus. Gusti Yesus, kuring nolak didorong sakitar badai kateupastian; unggal kaputusan kuring bakal nyandak ngeunaan kahirupan sareng takdir kuring. Kuring ngadoa anjeun ngabimbing sareng ngajarkeun naon anu kedah dilakukeun. Kuring nolak ngalakukeun hal-hal dina cara anu sami jalma sanés ngalakukeun hal; Abdi hoyong ngalakukeun hal-hal anu saluyu sareng anjeun bakal sareng tujuan pikeun kahirupan kuring; bantosan abdi, Gusti Yesus.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu