Poin Solat Ngalawan Panghianatan

0
285

 

Dinten ieu kami bakal kaayaan titik doa ngalawan panghianatan. Anjeun kedah terang hartos panghianatan sateuacan urang teraskeun. Panghianatan dihartikeun salaku tindakan nganteurkeun batur kana leungeun musuh ku cara licik. Pitunjuk ieu judulna titik doa ngalawan panghianatan bakal dibagi jadi dua, nyaéta: Doa ngalawan panghianatan sareng Doa nyarios nalika anjeun ngahianat. Alesanna nyaéta saha waé tiasa dihianat, sareng saha waé ogé tiasa ngahianat ka saha waé ogé. Sanaos penting pikeun urang ngadoa ngalawan pengkhianatan, ogé penting yén urang ngadoa muga-muga Gusti masihan kami rohmat pikeun henteu ngahianat ka jalma sanés anu parantos dipercayakeun ka kahirupan aranjeunna.

Seueur jalma henteu nganggap Yudas Iskariot salaku Rosul sabab anjeunna ngahianat Yesus Kristus. Sanaos panginten sanés niat Yudas Iskariot pikeun ngahianat Yesus ti mimiti, tapi sapanjang garis, setan sanggup ngagoda anjeunna ku artos supados anjeunna ngahianat ka Yesus Kristus. Kusabab kitu urang kedah ngadoa ngalawan sumanget pengkhianatan anu panginten hoyong sumping ka jalma sanés anu urang cinta atanapi urang. Ogé, kami nyayogikeun do'a pikeun anu parantos ngahianat.

Teu aya anu resep dikhianat, utamina ku jalma anu aranjeunna cinta sareng percanten pisan. Tapi naon anu ngahianat? Upami éta henteu datang ti jalma anu urang resep sareng paduli. Ngan Gusti anu tiasa ngartos pikiran anu aya dina pipikiran Yusup nalika dulur-dulurna ngahianat ka anjeunna. Nyeri sareng kanyeri anu dikandung ku pengkhianatan parantos cekap ngarusak saha waé. Kuring neneda ku otoritas sawarga; anjeun moal ngahianat dina nami Yesus. Sareng ku kakawasaan surga, anjeun moal ngahianat kapercayaan jalma pikeun anjeun ku nami Isa.

Éta ogé kamungkinan yén lalaki ngahianat ka Allah. Kami ngahianat ka Gusti ku henteu dipertanggungjawabkeun di tempat anu urang kedah tanggung jawab ka Gusti Allah. Kuring ngadoa ku rahmat anu paling luhur, anjeun moal kapendak hoyong dimana anjeun kedah nangtung pikeun Kristus dina nami Yesus. Nalika anjeun diajar pituduh doa ieu, anjeun bakal ningali pangaruh anu jelas dina kahirupan anjeun dina nami Yesus.

Poin Solat Ngalawan Panghianatan:

  • Rama Gusti, abdi neneda yén anjeun bakal ngeusian. Kuring nepi sareng Roh Suci sareng Kakuatan anjeun, pasihkeun ka abdi rahmat pikeun nahan kasangsaraan sareng anjeun. Bapa, abdi henteu hoyong ngahianat anjeun sakumaha anu dilakukeun ku Yudas Iskariot ka Kristus Yesus. Abdi henteu hoyong nolak anjeun sapertos Rosul Pétrus nalika anjeun nyanghareupan siksa. Gusti, pasihan abdi rahmat kanggo nangtung sareng anjeun dugi ka akhir dina nami Yesus.
  • Gusti Yesus, kuring ngalawan sagala perasaan hianat dina pikiran kuring. Kuring ngadoa supaya seuneu Roh Suci bakal ngahégak perasaan éta dina haté kuring dina nami Yesus. Gusti, khianat ngalawan nagara kuring, kuring datang ngalawan ku getih domba. Pangandika anjeun ngingetan urang yén urang kedah teras-terasan ngadoa pikeun kasaéan Yérusalém sing saha anu resep ka dinya bakal hasil. Gusti, kuring hoyong teras-terasan milari katengtreman bangsa kuring. Abdi ngadoa mugia dipasihan rahmat pikeun satia.
  • Rama Gusti, ngeunaan hubungan kuring, kuring ngalawan sagala rupa panghianatan dina haté kuring. Sakumaha anjeun Gusti parantos netepkeun hubungan ieu, kuring ngadoa yén anjeun bakal ngabantosan kuring tetep satia kana hubunganana dina nami Yesus.
  • Rama Gusti, langkung perkawis perkawinan kuring, kuring ngalawan panghianatan dina nami Yesus. Kuring ngarti yén perkawinan mangrupikeun lembaga anu diadegkeun ku Gusti Allah. Éta sababna tulisan suci nyarios, ku sabab kitu, saurang lalaki bakal ninggalkeun bumi bapakna sareng indungna sareng nempel sareng pamajikanana, sareng duanana bakal janten hiji daging. Gusti, naon waé anu tiasa waé nyusup kana kahirupan kuring pikeun nyababkeun kuring ngahianat sumpah perkawinan, kuring ngancurkeun roh-roh sapertos dina nami Yesus.
  • Bapa, kuring ngadoa yén seuneu Roh Suci bakal turun kana unggal oray tina panghianatan anu parantos dikirim ka kahirupan kuring pikeun ngajantenkeun kuring murag, ngantepkeun seuneu sorga ngancurkeun oray sapertos dina nami Yesus.

Poin Solat Pikeun Pikiran Anu Dihianat:

  • Rama Gusti, kuring sumping ka payuneun anjeun dinten ayeuna sabab kuring parantos hianat ku batur anu kuring resep tur percanten pisan. Jantung kuring getihan ku nyeri pisan. Gusti, kuring neneda yén anjeun bakal dudung kuring dina nami Yesus. Gusti Yesus, sabab kuring bakal neraskeun kahirupan, kuring ngadoa mugia anjeun ngabantosan kuring mopohokeun kanyeri sareng kasedihan kapungkur sareng bantosan kuring émut pelajaran ti dinya. Kuring ngadoa yén anjeun bakal nungtun haté kuring yén kuring moal ngahukum jalma sanés anu bakal datang kana kahirupan kuring kusabab khianat anu kuring ngalaman.
  • Gusti, kuring ngadoa mugia anjeun bakal ngabantosan pikeun percanten ka jalma, pasihkeun kuring kawani pikeun salawasna mikanyaah jalma-jalma dina kahirupan kuring. Kuring siap ngagentos masalah dina pipikiran pikeun perdamaian. Abdi ngadoa mugia kersa masihan perdamaian ka kuring. Tulisan suci nyatakeun perdamaian kuring parantos dipasihkeun ka anjeun, henteu siga dunya anu masihan anjeun. Bapa, hayu pipikiran kuring mendakan katenangan yén anjeun leres-leres bogoh ka abdi, hayu kuring mendakan kareueus sareng géngsi kuring dina kanyataan yén anjeun gaduh rencana anu langkung saé pikeun kuring kusabab tulisan suci ngajantenkeun kuring terang yén anjeun terang pamikiran anu anjeun ngagaduhan ka kuring, aranjeunna mangrupikeun pamikiran anu saé sareng sanés anu jahat pikeun masihan kuring tungtung anu diarepkeun. Gusti, abdi ngalihkeun kanyeri, sareng kasangsaraan ka anjeun; bantosan kuring ngurus éta.
  • Gusti Yesus, kuring ngahaturkeun nuhun ka anu masihan kuring rahmat pikeun neuteup saluareun tapak tatu anu parantos disababkeun dina pikiran kuring ku panghianatan ti jalma anu kuring resep pisan. Hatur nuhun pikeun kawani anu anjeun pasihan kuring pikeun neraskeun kahirupan, ngantepkeun nami anjeun diangkat dina nami Yesus.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu