Poin Solat Ngalawan Kasiksa

0
62

Dinten ieu kami bakal kaayaan titik doa ngalawan kasusah. Sateuacan urang teleb kana topikna, penting pisan urang masihan hartos kana kecap panyiksa sahingga anjeun tiasa terang kumaha pentingna pituduh doa ieu.

Kasangsaraan tiasa dihartoskeun salaku naon waé anu nyababkeun nyeri parna, sangsara tina cacad. Kasangsaraan tiasa sumping dina bentuk anu béda. Éta tiasa sumping dina bentuk panyawat, bala, siksaan setan, sareng sajabina. Kaseueuran kali, musuh nyalira ngahaja ngajalankeun kasusah dina kahirupan jalma, khususna urang Kristen. Seueur jalma yakin yén saatos aranjeunna nampi Yesus Kristus salaku Gusti pribadi sareng juru salametna, aranjeunna parantos dibébaskeun tina panyiksa. Nanging, éta henteu leres; musuh janten pait pisan yén urang masihan kahirupan urang ka Yesus, sabab éta urang percaya sok aya dina tungtung panyiksa tina musuh.

Émut, kahirupan Ayub mangrupikeun conto anu praktis. Iblis henteu bakal mikir ngeunaan nyababkeun sangsara ka Ayub salaku ujian upami Ayub sanés hamba Allah anu satia. Musuh yakin yén éta kusabab Allah parantos berkah Ayub kalayan limpah, éta sababna Ayub ngabdi ka Gusti. Kuring mutuskeun ku pangasih anu pang luhurna; seuneu Roh Suci ngancurkeun unggal rencana setan pikeun nyababkeun sangsara ka anjeun.

Gusti maréntahkeun pituduh doa ieu anu judulna Poin Solat Ngalawan Kasiksa sabab Gusti ngarencanakeun ngabébaskeun jalma tina kasangsaraan. Tulisan suci nyatakeun dina buku Jabur 34:19 Seueur anu kasiksa ku jalma-jalma anu séhat, tapi Gusti nyalametkeun anjeunna tina sadayana. Gusti ngartos yén kasangsaraan jalma-jalma soléh seueur; éta sababna Allah parantos ngadamel perjangjian pikeun nyalametkeun urang tina sagala kasusahan. Nalika anjeun sareng kuring mimiti nganggo pituduh doa ieu, pitulung ilahiyah ti Yéhuwa bakal milarian urang dina nami Yesus.

Nunjuk Poin

  • Gusti Gusti, abdi sumping ka payuneun anjeun dinten ieu pikeun ngadu'a keluhan kuring. Pangandika anjeun jangji ka kuring dina buku Jabur 34:19 yén seueur anu kasiksa ku jalma-jalma anu séhat, tapi Gusti nyalametkeun anjeunna tina sadayana. Kuring datang ka anjeun dumasar kana janji tina kecap ieu. Kuring nyungkeun anjeun nganteurkeun kuring dina nami Yesus. Unggal kasangsaraan panyakit dina kahirupan kuring, kuring datang ngalawan ku getih domba. Rama Gusti, unggal kasangsaraan musuh anu dilebetkeun kana kahirupan kuring pikeun ngajantenkeun kuring jauh tina ayana anjeun, unggal kasangsaraan anu musuh badé dianggo salaku bentuk gangguan pikeun ngajauhan kuring jauh tina ayana anjeun, kuring ngadoa yén ku kecap anjeun , anjeun nganteurkeun kuring ti sadayana dina nami Yesus.
  • Gusti Yesus, kuring ngadoa mugia kersa masihan rohmat ka kuring anu mantep dina ayana anjeun. Naon waé kasangsaraan anu parantos dialungkeun ka kahirupan kuring pikeun nyababkeun kuring kumalayang jauh ti anjeun, kuring ngadoa yén ku seuneu Roh Suci, anjeun ngaleupaskeun tina kahirupan kuring ayeuna. Unggal kasangsaraan gabug dina kahirupan kuring, kuring datang ngalawan ku getih domba. Kecap anjeun jangji kuring yén teu kedah aya awéwé mandul di Isreal, bapa Gusti, Abdi awéwé di Isreal, kuring konci kana perjanjian ieu yén kuring moal gabug dina nami Yesus.
  • Gusti Gusti, unggal sangsara tina pikasieuneun panyakit dina kahirupan mah. Panyakit anu nolak kaluar tina kahirupan kuring sanaos sagala upaya nyandak éta, kuring ngadoa yén ku karunyaan sareng kakuatan anjeun, anjeun bakal nganteurkeun kuring dina nami Yesus. Tulisan henteu ngajanjikeun kuring yén kuring bakal hirup dina kanyeri tina kanyeri. Naon janji kitab suci ka kuring nyaéta yén Kristus parantos nyageurkeun sadaya panyakit kuring. Demi pupusna di kayu salib Kalvary, sabab anjeunna keok sareng dihina, bapak Gusti, Kristus parantos ngalangkungan sagala kanyeri anu kuring hirup dina kahirupan anu pikaresepeun. Kuring ngadoa yén leungeun katuhu anjeun bakal dudung kuring dina nami Yesus.
  • Gusti Yesus, unggal kasangsaraan kamiskinan dina kahirupan kuring. Unggal kakuatan anu mutuskeun pikeun nguji iman kuring kalayan kamiskinan anu luar biasa. Unggal kakawasaan anu parantos sumpah pikeun nyindiran momen jasa kuring sareng anjeun Gusti ku ngaganggu kuring kalayan kamiskinan, kuring ngalawan kakuatan sapertos ku seuneu Roh Suci. Kusabab parantos diserat, yén Gusti Allah mah bakal nyayogikeun sagala kabutuh kuring numutkeun kabeungharanana ku kamuliaan ku Kristus Yesus, kuring ngadoa yén sadaya kabutuhan kuring disayogikeun dina nami Yesus. Ti ayeuna, kuring mutuskeun yén panto pikaresep, panto kasempetan, panto berkah mimiti kabuka perkawis kahirupan kuring dina nami Yesus. Unggal skéma kamiskinan dina kahirupan kuring dicandak ku getih domba. Kuring ngancurkeun unggal yoke kamiskinan dina nami Yesus.
  • Gusti Gusti, unggal kasangsaraan kasieunan dina kahirupan kuring, kuring terang yén sakali sieun asup kana kahirupan manusa, jalma sapertos kitu moal tiasa mikir lempeng. Kuring datang ngalawan sumanget sieun dina kahirupan mah. Kuring musnahkeun ku getih domba dina nami Yesus. Gusti, tulisan suci nyebatkeun pikeun urang teu dipasihan sumanget kasieunan tapi sumanget putra-putra pikeun nangis Abba Rama. Kuring ceurik ka anjeun ayeuna, Abba Bapa, kuring ngadoa yén anjeun bakal ngabantosan kuring nalungtik sieun ku nami Gusti Yesus. Pangandika anjeun nyarios ka kuring, hanteu sieun ku sabab kuring nyaéta Allah anjeun, entong sieun ku kuring sareng anjeun. Gusti, abdi hoyong teras-terasan ningali anjeun dina sagala hal anu kuring lakukeun, sabab kuring terang yén nalika ningali anjeun, kasieunan kuring bakal ngaleungit, bantosan kuring pikeun ningali anjeun dina nami Yesus.
  • Bapa, kuring ngalawan sagala kasangsaraan gagal dina kahirupan kuring. Unggal kakuatan anu mutuskeun pikeun ngaganggu kahirupan kuring ku kagagalan, dina akademik, karir, sareng kahirupan spiritual kuring, kuring ngancurkeun kakuatan sapertos dina nami Yesus. Kitab Suci nyarios, sareng aranjeunna ngéléhkeun anjeunna ku getih domba sareng kecap tina kasaksian aranjeunna. Kuring naksir sumanget kagagalan ku getih domba.

Amin.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu