Doa Pikeun Perlindungan Malaikat Wali

0
181
Doa Pikeun Perlindungan Malaikat Wali

Dinten ieu kami bakal kaayaan doa pikeun panangtayungan malaikat wali. Ka unggal manusa, aya malaikat wali yén Gusti parantos masihan tugas ngajaga. Tulisan suci anu kacatet dina buku Jabur 8: 5 Kusabab anjeun parantos ngajantenkeun anjeunna langkung handap sakedik sareng malaikat, sareng anjeuna ningkar anjeunna kalayan kamulyaan sareng kahormatan. Bagéan tina kitab suci ngajantenkeun urang ngartos yén Gusti parantos ningalkeun manusa kalayan kahormatan sareng kamuliaan, sanaos kami langkung handap langkung handap ti malaikat tapi Gusti masihan kami kawasa pikeun aranjeunna. Malaikat mangrupikeun mahluk pikeun manusa, Gusti ngutus malaikat ka saurang lalaki dina kalolobaan kasus. Carita Mary mangrupikeun conto anu sampurna, nalika Gusti hoyong ngumumkeun ka Maria yén anjeunna bakal ngalahirkeun anak kamulyaan, Gusti ngutus malaikat Jibril.

Dina buku Jabur 91: 11-13 Pikeun anjeunna bakal masihan malaikat-Na jaga ka anjeun, ngajaga anjeun dina sagala cara anjeun. Aranjeunna bakal nyanggakeun anjeun dina panangan aranjeunna, supados henteu nyabak kaki anjeun kana batu. Anjeun bakal napak kana singa sareng pepelakan: singa ngora sareng naga anu anjeun damparan handapeun sampéan. Bagian tina tulisan suci ieu ngajelaskeun kumaha malaikat jalanna. Kuring mutuskeun ku lélang langit yén Gusti bakal nguatkeun malaikat wali anjeun dina nami Yesus.

Anjeun bakal napak kana kalajengking, anjeun moal napelkeun suku anjeun kana batu sabab Gusti bakal maréntahkeun malaikat-Na pikeun anjeun. Kami henteu tiasa ngamimitian ngajelaskeun karya malaikat dina kahirupan manusa. Kumaha carana yén manusa bakal jadi hiji-hijina korban anu kacilakaan tina kacilakaan mobil, kumaha yén Gusti Allah bakal ngahalangan saurang lalaki tina perjalanan anu tiasa ngaku hirupna, sadaya padamelan ieu dilakukeun ku Gusti ngalangkungan malaikat Guardian urang. Nalika Daniel ngadoa ka Gusti, Gusti ngutus malaikat pikeun nganteurkeun réspon solatna sareng kusabab malaikat parantos lemah, pangeran Persia nyekel malaikat éta kabeungkeut sareng moal ngantep anjeunna dugi ka Daniel. Padahal Daniel henteu lirén ngadoa kusabab anjeunna teu acan nampi waleran, éta ngadorong pikeun milarian kasus éta sareng mendakan yén malaikat anu sakuduna nyandak jawaban ka Daniel parantos ditawan ku Pangeran Persia. Gusti kedah ngutus malaikat anu sanés, anu langkung kuat sareng langkung galak pikeun nganteurkeun malaikat tina panangkaran Pangeran Persia. Kuring ngadoa yén ku kakuatan anu paling luhur unggal wali anu parantos lemah, kuring mutuskeun yén Gusti mimiti nguatkeun aranjeunna dina nami Yesus.

Kuring nganuhunkeun ka malaikat wali yén Gusti parantos masihan tanggung jawab ka anjeun pikeun naék sareng ngalaksanakeun tugasna dina nami Isa. Teu aya kakuatan poek anu ngagaduhan kakawasaan malaikat wali hirup anjeun dina nami Yesus. Nalika anjeun mimiti nganggo pituduh ieu ngeunaan do'a pikeun malaikat wali, kuring ngadoa yén kakuatan Yéhuwa bakal datang ka malaikat wali anjeun sareng panyalindungan anjeun bakal disegel dina nami Yesus.

Anu pikaresepeun, bari urang mikir yén sadaya malaikat Guardian datang dina bentuk mahluk roh, aranjeunna ogé tiasa janten manusa sapertos urang. Kolot anjeun tiasa janten malaikat wali anjeun. Dina kahirupan Samuél, Gusti nganggo indungna, Hana, sareng Imam Agung Eli salaku malaikat wali na. Hana masrahkeun Samuél kana hal-hal Gusti bari Élmu ngabina anjeunna supaya tumuh di bumi Gusti. Kuring mutuskeun yén naon waé bentuk atanapi wujud malaikat wali anjeun, mugia aranjeunna henteu pernah ngalaman kasusah dina ngalaksanakeun tugasna dina nami Yesus.

Tunjuk Sholat:

Bapa Gusti, abdi sumping dinten ayeuna pikeun ngadoa pikeun panangtayungan malaikat wali abdi. Pikeun anu parantos ditulis yén anjeun bakal masihan malaikat anjeun ngawasa kami, yén aranjeunna bakal nyandak kami dina pananganna supados kami henteu nyabak suku urang kana batu. Rama Gusti, kuring ngadoa yén panangtayungan malaikat wali anu parantos diparéntahkeun pikeun ngantunkeun kuring, kuring ngadoa éta bakal kuat dina nami Isa.

Kuring ngalawan sagala rupa pangéran Persia anu tiasa nyobian ngahambat malaikat wali abdi tina minuhan Kersa Gusti pikeun kuring, kuring ngancurkeun pangéran Pérsia sapertos ku seuneu Roh Suci. Gusti hudang sareng ngantepkeun musuh-musuh anjeun sumebar, unggal-unggal halangan atanapi halangan anu bakal disanghareupan ku malaikat wali kuring anu tiasa ngawatesan karya-karyana dina kahirupan kuring, kuring ngadoa anjeun bakal ngancurkeun halangan sapertos kitu dina nami Yesus.

Ti saprak ayeuna, kuring mutuskeun yén malaikat kuring nampi kakuatan ti Yéhuwa, abdi ngadoa yén aranjeunna nampi kakuatan Gusti Nu Maha Suci dina nami Yesus. Iraha waé kuring angkat, kuring ngadoa yén aranjeunna bakal ngantunkeun kuring, aranjeunna kedah nyandangkeun kuring dina pananganna supados kuring henteu nabrak suku kuring kana batu dina nami Gusti Yesus.

Kuring mutuskeun yén teu aya kakuatan poék anu ngagaduhan kakawasaan pikeun malaikat wali abdi,. Abdi bade kaluar dikaruniai nami Yesus sareng kadatangan kuring bakal ngahasilkeun dina nami Yesus. Kuring nolak janten korban kaayaan jahat naon dina nami Yesus. Kuring ngalawan sagala kakuatan kacilakaan, unggal rencana sareng agenda musuh pikeun nyerang kuring ku panyakit anu henteu tiasa diubaran dirusak ku seuneu Roh Suci.

Bapa Gusti, abdi moal janten korban nyulik nami Yesus. Kamana waé kuring indit, kuring mutuskeun yén panangan anjeun anu mangrupikeun malaikat wali kuring angkat sareng kuring dina nami Yesus. Kuring ngadoa yén roh Allah swt anu ngahudangkeun awak fana datang ka kuring, sareng kuring bakal waspada tina sagala ala atanapi bahaya cara kuring dina nami Yesus.

Kuring nyuhungkeun malaikat kamulyaan, hayu aranjeunna ngantunkeun jalan kuring. Nalika kuring ngalangkungan lebak kalangkang pati, kuring neneda supados malaikat wali abdi bakal aya di sisi kuring. Ngancurkeun unggal bahaya dina jalan kuring dina nami Yesus.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu