Jabur100 hartina ayat ku ayat

1
1460
Jabur100 hartina ayat ku ayat

Dinten ieu urang bakal ngajarkeun Mazmur 100 anu hartosna ayat ku ayat. Jabur 100 dikenal salaku Jabur pikeun sukur, sareng pepuji muji ka Gusti. Lagu pujian ieu kedah dianggap salaku ramalan, bahkan dijantenkeun sebagai doa, pikeun dugi kana waktos éta nalika sadaya jalma bakal terang yén PANGERAN anjeunna Gusti anu bakal janten ibadahna, sareng domba-domba pangantenan. Dorongan anu ageung dipasihkeun kanggo urang dina nyembah ka Allah, pikeun ngalakukeunana rame. Upami, nalika urang nyasar siga domba ngumbara, anjeunna parantos kéngingkeun urang deui kana anjeunna, kami parantos ngalangkungan ngalangkungan pikeun ngaberkahana namina.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

Perkara pujian, sareng motifna, éta penting. Urang kedah diajar memuji Gusti kanggo saha Anjeunna, sareng henteu ngan ukur naon anu parantos dilakukeun. Nyaho éta; mertimbangkeun sareng nerapkeunana, maka anjeun bakal langkung caket sareng langkung, dina ibadah anjeun. Perjangjian rahmat anu dipasang dina Kitab Suci sareng Perjanjian Anyar, kalayan janji-janji anu seueur, pikeun nguatkeun iman unggal mukmin anu lemah, ngajantenkeun perkawis pujian Allah sareng kabingahan umat-na. Éta kumaha hanjelu janten sumanget urang meureun lamun urang ningal ka diri urang sorangan, tapi urang kedah alesan pikeun muji Pangeran nalika urang ningali kana kahadéan sareng rahmat na. Sareng kana naon parantos nyarioskeun kecap-kecap pikeun kanyamanan kami.

Jabur 100 ngajarkeun urang kumaha jeung kunaon ibadah ka Gusti. Sababaraha percaya yén pujian ieu mangrupikeun kacindekan genep salji anu dianggo dina nyembah nalika kaandatangan kuil, sareng teras ngahémat nalika tungtungna jamaah asup ka bait anu ditangtoskeun. Di waktos-ayeuna, éta ngiring ogé panawaran. Nyembah bakal ngahadangkeun, nyanyi, atanapi nyanyikeun pujian ieu salaku bagian tina pujian maranéhna.

Jabur 100 teges ayat ku ayat

Jabur 100: 1 "NGASILKEUN KANGGO NU TUHAN TO PANGERAN SEMUA TANPA."

Ieu mangrupikeun ayat kahiji tina bab, sareng perkawis ibadah urang ka gusti, Ibadah dicirikeun ku semangat anu bungah sareng hirupna pujian ka Gusti, "sora anu matak bungah." Nyembah henteu kedah pasip

Mazmur ieu mangrupikeun panggilan pujian. Ieu panggero pikeun sadaya bangsa. Allah nguping pujian jalma anu nyebut kana anjeunna sareng aturanana anu sami. Kami sadaya murangkalih-Na, sareng Anjeunna ngupingkeun pujian urang. Kami nyarios dina Kitab Suci yén Anjeunna nyicingan pujian sadayana umat-Na.

Jabur 100: 2 "NGAROSA TUHAN DENGAN KASUKAN! DENGAN INYA PRESENI DENGAN Nembangkeun ”

Ieu ayat anu kadua, sareng anu nyarioskeun ka urang ngabdi ka Gusti kalayan kabagjaan, sanés kalayan kasieun, dina roh sumanget, tapi dina kasaluyuan Roh. Kalayan kabungahan spiritual sareng kabebasan jiwa. Gampang, rela, riang aya urang ngabdi ka Pangéran tanpa katingalna jahat atanapi bahaya sareng egois. Ngarasakeun anjeunna sareng pelesir dina jasa na, girang di anjeunna, tanpa gaduh kayakinan dina daging.

"Datang sateuacanna kalayan nyanyi": Pikeun tahta kurnia-Na kalayan sukur pikeun pangaksama anu katampi, ogé nyababkeun batur. Upami urang henteu saéstuna mikaresep ngawula ka Gusti, urang henteu leres sareng Gusti. Éta kedah janten hal anu senang pikeun angkat garéja sareng ukum sareng Gusti. Salah sahiji hal anu kuring percanten parantos ngancik dunya pikeun Kristen nyaéta urang henteu nunjukkeun kabagjaan dina nyembah. Malah urang kedah asup kana gareja nyanyian pujian ka Gusti urang. Upami urang leres-leres mangrupikeun panganten Kristus.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

Jabur 100: 3 "Kenal INGU TUHAN YANG ALLAH! INI DIA SIEWE NYANGGANG US, ARAWA KAMI DENGAN HIS, Urang ANAK DIA, ATAWA KAKITNA, DAN KAKI NYAJAKU. "

Ayat Alkitab ieu nunjukkeun yén urang ngaku dina sagala cara anu mungkin, boh di masarakat sareng pribadi, yén Yéhuwa anu nyalira, sareng anu abadi nyaéta Elohim, Gusti Allah anu ngadamel manusa dina gambar na mangrupikeun perjanjian sareng manusa. Teu kedah janten patarosan dina pikiran urang ngeunaan saha Pangéran atanapi naha urang nyembah ka Anjeunna. Kami nyiptakeun ciptaan sareng ngahutang pisan kana Kami. Jabur 23rd masihan urang conto anu sampurna tina rezeki kamulyaan anu angon Domba anu parantos dilakukeun pikeun domba-Na.

Jabur 100: 4 "Lebetkeun INGKAN KAWASAN DENGAN PELANGSAAN AND INGKAP KURSUS DENGAN PRAISE, DIPANGKEUN UNTO HIMIS DAN NENG BLESS HIS. "

Gerbang sareng pelataran kasebut nyaéta kuil, anu suku para wali nangtung kalayan seneng. Gerbang Hikmah, dimana pengikut na nonton sareng antosan. Gerbang kana imahna, garéja, janten lebet kalayan sukur; pikeun Injil, sareng Injil kasempetan sareng tata cara. Jalma-jalma Yahudi ngalebetkeun gapura dina jalanna ka kuil sareng asup ka pengadilan-pujian kalayan pujian dina biwirna. Ieu langkung tebih tibatan anu ka anu ka mukmin ayeuna. Urang henteu kedah angkat ka garéja pikareueus sareng milari kasalahan ku sadayana sareng sadayana. Gaduh manah bungah anu badé nyembah ka Anjeunna anu disimpen. Tampilkeun hatur nuhun ku pangorbanan pujian anu ngalir tina biwir anjeun, sumping tina manah anu nganuhunkeun.

Jabur 100: 5 "UNTUK TUHAN AYA KASAHA, NYATA NYATA NYALUKAN ATAWA KESUKANAN ANTARI INGGAL KEPADA SEMUA. ”

Ieu mangrupikeun ayat anu terakhir, sareng nyarioskeun ka urang kumaha saé Gusti. Pangéran mangrupikeun sumber sareng conto anu alus pikeun kahadéan, rahmat, kaleresan. Kecap "rahmat" teu aya hubunganna pakait sareng panebusan dina Kristus. Rahmat-Na nyalametkeun jalma-jalma dosa. Frasa "Kaleresan-Nya tetep ka sadaya generasi" gambar anu dilahirkeun sareng sakarat, hiji-hiji anu salajengna, bari kasatiaan Allah tetep tetep. Kaleresan-Na moal eureun. Yesus nyayogikeun kasalametan ka sadaya generasi dina hiji kurban-Na tina diri dina kayu salib. Anjeunna saé. Anjeunna bakal salawasna bageur. Teu aya anu saé sanés PANGERAN.

Iraha anjeun kedah Jabur 100?

  • Anjeun tiasa nganggo Jabur 100 nalika badé ngucapkeun syukur ka Gusti pikeun rahmat-Na
  • Nalika anjeun hoyong ngagedékeun Gusti sabab sakitu alus pisan ka anjeun
  • Basa Anjeun hoyong girang di Suci ti Israel
  • Nalika badé muji nami Gusti.

Doa nunjuk tina Jabur 100

  • Gusti Pangéran, kuring ngadoakeun yén kuring salawasna mendakan alesan pikeun muji ngaran Suci anjeun dina nami Yesus.
  • Kitab Suci nyarioskeun rahmat anjeun salamina, sareng abdi nyuhunkeun rahmat anjeun bakal nyarioskeun dina kahirupan kuring dina nami Yesus.
  • Gusti Pangéran, kuring nyuhunkeun yén anjeun bakal masihan rahmat pikeun ngabdi ka anjeun dina tungtung dina nami Yesus.
  • Gusti Pangéran, abdi nampik leumpang jauh tina lipatan anjeun; Kuring naroskeun yén anjeun bakal masihan kuring rahmat henteu janten domba leungit dina nami Yesus.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

advertisements

1 comment

  1. Halo Pastor,
    Kuring ngan kajantenan mendakan doa anjeun sacara online sareng pikirna aranjeunna luar biasa! Hatur nuhun pikeun masihan kami pituduh kumaha pikeun solat. Teruskeun pelayanan anu saé sareng hatur nuhun deui.
    Ibu Galau

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu