PSALM 18 MEAN VERSE BY VERSE

0
1442
PSALM 18 MEAN VERSE BY VERSE

Urang bakal diajarkeun buku Jabur 18 anu teges ayat ku ayat ayeuna. Jiga seueur anu sanés Psalms, Jabur 18 ogé diserat ku Raja Daud, abdi abdi ti PANGERAN. Anjeunna nyarioskeun ka PANGERAN kana kecap-lagu tina lagu ieu dina dinten PANGERAN ngalamun anjeunna tina panangan sadayana musuhna, sareng panangan Saul. Lagu karajaan syukur éta ngalaksanakeunkeun kamampuan Gusti tina Daud ti sadayana-Na musuh. Jabur ngalangkungan deklarasi ngeunaan cinta sareng amanah Daud ka TUHAN (ayat 1-3), narasi panyalindungan dirina ku Gusti (ayat 4-19), panjelasan sababna pikeun penyebaran Daud (ayat 20-24). eksposisi panganteur ngeunaan dewa-dewa pikeun jalma-jalma anu percaya ka Anjeunna (ayat 25-30), panjelasan salajengna ngeunaan kameunangan Daud (ayat 31-45), sareng kecap pangucap syukur pikeun pangiriman Tuhan (ayat 46-50).

Jabur 18 mangrupikeun puji sukur individu, ogé ngandung ciri karajaan. Puisi sareng téma na nyarupaan kasaksian kuno sanésna pikeun kasalametan sajarah hébat Gusti.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

PSALM 18 MEAN VERSE BY VERSE

Jabur 18: 1 & 2 "Kuring bakal bogoh ka anjeun, Gusti, kakuatan kuring. "PANGERAN [nyaéta] batu kuring, sareng benteng kuring, sareng panyalametkeun kuring; Allah abdi, ngajentrekeun, saha kuring percanten; abdi, sareng tanduk kasalametan kuring, [sareng] menara luhur kuring. "

Ieu mangrupikeun ayat anu kahiji tina bab éta sareng nunjukkeun kumaha David nyatakeun cinta ka Gusti sareng kumaha pilihan kecap-kecap anu dimaksud pikeun ngucapkeun bakti anu kuat pisan. Gusti mangrupikeun kakuatan-Na Kadua sacara defensif sareng karasa, Pangéran ieu sadayana Daud diperyogikeun dina peperangan tangguh dina kahirupan, sareng kasalametanna dibeli ku getih adi Anak Domba anu adi.

Jabur 18: 3 "Abdi bakal nyauran PANGERAN, anu pantes dipuji: janten kuring disalametkeun tina musuh-musuh kuring. ”

Gagasan di dieu mangrupikeun anjeunna bakal terus nyauran ka Gusti. Dina sadaya waktos kasulitan sareng bahaya, anjeunna bakal nyauran anjeunna sareng nyungkeun bantosan ngalangkungan pamuji-muji sareng percanten ka anjeunna salaku hiji anu bakal ngaluarkeun anjeunna tina sadaya musuhna.

Jabur 18: 4 & 5 "Sakit pati ku kuring ngepung, sareng banjir manusa anu teu kejutan ngajadikeun kuring sieun, Duka naraka ngepung kuring ngeunaan: perangkap pati ngalangi kuring. "

David nyarioskeun perkawis anjeunna saencan Gusti sumping nyalametkeun. David di bahaya maot tina satru-musuhna, dugi ka Pangéran nyalametkeun anjeunna sareng kasieunan na janten kabagjaan.

Jabur 18: 6 "Dina kasusah kuring kuring nyauran ka PANGERAN, sareng ngajerit ka Gusti kuring: anjeunna nguping sora kuring kaluar tina kuilna, sareng kuring ceurik sumping sateuacanna, [bahkan] kana ceuli na."

Waktosna karesahan mangrupikeun waktos keur doa anu ngajantenkeun urang ka tahta rahmat-Na. Sareng hiji kabébasan hébat nyaéta yén urang gaduh tahta anu dugi ka rahmat sareng rahmat ngabantosan urang dina waktos-kabutuhan. Ie Dina kabutuhan anu paling jero, urang kedah nangis ka Gusti. Anjeunna bakal ngadangu sareng ngajawab doa urang. Ceuli Allah sok katala kana kabutuhan umat-Na.

Jabur 18: 7 "Tuluy bumi guncang sareng gemet; tatapakan éta ogé pasir-gunung gunung pindah sareng oyag, sabab anjeunna ambek. "

Seueur kali dina Kitab Suci, Gusti ngoyagkeun bumi. Sakali gempa na nalika Nabi Musa lungsur gunung sareng ningali barudak Israil nyembah anak sapi emas. Nalika Yesus maot dina salib, bumi gempur. Bumi mangrupikeun kértuhan sareng kasampurnaanana. Anjeunna tiasa ngocok deui upami Anjeunna ngaharepkeun. Nalika amarah Gusti muncul dina beungeut na di tungtung umur, bumi bakal gempa sapertos anu kantos aya. Bumi bakal dipikasieun ku éta bakal dirasa di sakuliah dunya. Hadé pisan ulah murka ka Pangéran.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

Jabur 18: 8 "Aya aya haseup kaluar tina liang irung na, sareng seuneu tina sungutna ditelan: batu bara diduruk ku kitu."

Urang terang yén murka Alloh mangrupikeun hal anu urang henteu hoyong patepungan. Upami Allah mangrupikeun seuneu anu nyala, sareng Firman nyarioskeun Anjeunna, maka ngan ukur pikeun murka na neruskeun tina sungutna tina seuneu.

Jabur 18: 9 "Anjeunna ogé sujud langit, teras lungsur: sareng gelap handapeun kaayaan sampéan."

Pikeun ngalaksanakeun bebendu sareng pamalesan kanyeri ka manusa jahat, anjeunna sujud langit, sareng kamulyaan na muncul ”. Éta mangrupikeun kamulyaan kakuatan-na jeung deungeunna anu males kanyeri. Nganggo urang Israil salaku conto Gusti nunjukkeun Anjeunna ka urang Israil dina seuneu ku wengi, sareng méga siang. Anjeunna lungsur sareng ayana-Na mangrupikeun korsi di rahmat. Sajauh jalma-jalma prihatin, méga ieu kandelna sabab teu tiasa ningali Gusti. Pikeun masalah éta, sagala hal aya dina kaayaan sukuna, sanés ngan gelap.

Jabur 18: 10 "Jeung anjeunna naek dina kerub, teras mabur: leres, anjeunna ngalayang kana jangjang angin. "

Ieu mangrupikeun panjelasan Daud ngeunaan kumaha Tuhan tiasa ngalangkungan hawa sareng kerub, nyaéta, nalika para malaikat, anu ogé disebut kareta Gusti. Anjeunna ngalir ngalangkungan bumi, anjeunna henteu kedah kapal terbang pikeun kéngingkeun Anjeunna, Anjeunna teras angkat dina méga.

Jabur 18: 11 & 12 "Anjeunna ngadamel gelap tempatna rusiah; paviliun di sakitar anjeunna [nyaéta] cai poék [sareng] méga kandel tina langit. "Dina kacaangan [anu aya] sateuacan anjeunna, awan kandelna ngaliwir, hujan es [batu] sareng batu api."

Répréséntasi dina ayat sateuacan urang éta leres; salaku awan lebar kandel Di mana Yéhuwa diwakilan salaku bungkus Diri, sareng di mana Anjeunna tempatna nyumput sakumaha dina tempat anu rusiah sareng dina ayana terangna, méga kandelna ngalangkungan, atanapi nyumput; ti mana aya hujan es anu dicampur jeung batu bara seuneu, atanapi kilat tina méga. Yesus muka jalan ka sawarga kanggo anjeun sareng kuring. Someday, gelap méga ngurilingan Bapa bakal diangkat sareng kami bakal ningali Anjeunna sapertos Anjeunna. Maksudna nalika rusiah Allah bakal diungkabkeun di surga ka urang.

Jabur 18: 13 "PANGERAN ogé ngaguruh di langit, sareng Anu Maha Agung masihan sora na; hujan es [batu] sareng batu api. "

Guntur biasana aya dina Kitab Suci anu disebatkeun ku sora Allah. Tingali katerangan anu megah dina Jabur 29: 1-11, teras teras ngiringan hujan es sareng batu bara. Tilas ayat nyarioskeun petir, kalayan pangaruhna; ieu méré urang laporan guludug sarta badai hujan es sareng seuneu anu ngahadiran éta.

Jabur 18: 14 "Leres, anjeunna ngintunkeun panah-Na, sareng nyebarkeun aranjeunna; sarta anjeunna némbalan kilat, sareng nyababkeun aranjeunna. "

Abdi percanten ka klausa pangpayunna janten gambaran tilas. Anjeunna ngintunkeun panah-panahna - nyaéta, anjeunna ngaluarkeun kilat; pikeun kilat mangrupikeun panah Téréh, sareng aya anu siga pisan sapertos panah katempona dina kilat zigzag anu kaganggu, pikasieuneun, sareng kaganggu ku aranjeunna.

Jabur 18: 15 "Teras saluran cai katingali, sareng tatapakan dunya kapanggih dina rebuk-mu, Ya Allah, dina napas napas mu."

Ayat ieu nunjukkeun kumaha kuat napasna Gusti, ngan sakedap napasna bakal lumangsung gempa perkasa, anu bakal ngagulingkeun bumi, sareng bagian handapna katingali.

Jabur 18: 16 "Anjeunna dikirim ti luhur, anjeunna nyandak kuring, anjeunna narik kuring seueur cai. "

Sadaya wujud anu kahambaran ilahi ti luhur, atanapi ti langit sareng sadayana sumping ti Allah. "Anjeunna nyandak kuring" Anjeunna nyandak kuring; anjeunna nyalametkeun kuring, "Anjeunna narik kuring tina seueur cai": Cai sering ekspresi musibah sareng kasulitan. Maksudna di dieu nyaéta, yén Gusti parantos nyalametkeun anjeunna tina seueur masalah sareng bahaya anu ngalebetkeun anjeunna. Saolah-olah anjeunna parantos murag ka laut sareng bahaya di binasa.

Jabur 18: 17 "Anjeunna ngaluarkeun kuring tina musuh anu kuat, sareng tina anu ngabenci kuring: sabab éta kuat teuing pikeun kuring. "

Dina ayat ieu, urang tiasa ningali yén musuh anu ngagaduhan langkung kakuatan sareng kamungkinan ngalahirkeun masmur, anjeunna ngaku satru langkung unggul dirina dina kakawasaan sareng anjeunna ogé ngaku yén anjeunna ngahutang pelestarian sanés pikeun wani sareng kaahlian dina perang. tapi Gusti.

Jabur 18: 18 "Aranjeunna nyegah kuring dina dinten kacilakaan abdi; tapi PANGERAN mah tetep."

Gagasan di dieu nyaéta musuh-musuhna sateuacan anjeunna, atanapi nyegat jalanna. Aranjeunna aya dina jalur na, siap ngancurkeun anjeunna. "Dina dinten cilaka kuring": Dina poé kuring ayeuna ningali deui dina waktu cobaan kuring anu khusus. "Tapi PANGERAN mah tetep kuring" Maksudna, Gusti parantos ngajaga kuring, sareng ngajaga kuring tina ragrag. Henteu ngan kersa Allah ngabunuh musuh Daud, tapi Anjeunna sami pikeun urang.

Jabur 18: 19 & 20 "Anjeunna dibawa ka kuring ogé ka tempat anu ageung; anjeunna dikirimkeun kuring sabab anjeunna resep kuring. PANGERAN diganjar ku kuring dumasar kana kabeneran kuring; dumasar kana kabersihan leungeun mah, Anjeunna parantos mayar deui abdi. "

Gusti ngabébaskeun Daud ti sadayana satru-musuhna, sabab anjeunna mangrupikeun jelema saatos haté sorangan, anu anjeunna resep. Henteu pikeun merit sareng pantesna dina Anjeunna, tapi kana kahadean sareng karesepna sareng nyangking anjeunna ka surga, tempat kabébasan kamulyaan Kristus. Anjeunna ogé diganjar kabeneran-Na. Kaleresan, sakumaha anu parantos nyarioskeun ka unggal-unggal jalma, ayeuna leres dina ngadeg sareng Gusti.

Jabur 18: 21 "Kanggo kuring parantos ngajaga jalan-jalan Pangéran, sareng henteu parantos angkat tina Allah kuring."

Ayat ieu nyarioskeun perkawis hukum-hukum anu dipasihkeun ku Gusti pikeun ngatur tingkah lakuna urang. Ku sabab kitu seueur jalma, dina dinten urang, ngaraos yén sadaya anu kedah dipidamelna dibaptis sareng aranjeunna bakal ka sawarga. Pikeun nyingkahan Allah, saatos Anjeunna nyalametkeun anjeun, bakal nyababkeun Gusti nyauran anjeun jahat. Baptisan nyaéta ngubur jalma kolot anu dosa sareng hirup dina kahirupan bersih anyar dina Kristus Yesus.

Jabur 18: 22 "Kanggo sadaya pengadilan-Na [énggal] sateuacan kuring, sareng kuring henteu nyingkirkeun aturan-Na ti kuring."

Daud nyieun pernyataan yén urang ogé kedah hirup ku ogé. Saur anjeunna, Gusti, kuring henteu hilap hukum anjeun. Kuring tetep dina pikiran kuring sareng ngalakukeun éta. Yosua 1: 8 "Buku hukum ieu moal angkat tina tutuk anjeun; tapi anjeun bakal tapa dina siang sareng wengi, supados anjeun jaga-jaga pikeun ngalakukeun dumasar kana sagala anu diserat dina éta;

Maca Alkitab anjeun sareng terang karsaning Gusti, teras ngalaksanakeun karsaning Gusti.

Jabur 18: 23 "Kuring ogé nangtung dina anjeunna, sareng kuring ngajaga diri tina kaleresan kuring."

Ayat nyarios yén urang Daud ngajaga Daud tina dosa. Panggoda sumping ka sadayana. Urang kedah henteu pasrah ka godaan. Urang kedah tetep kuat dina diri urang sorangan. Perangna mangrupikeun hal-hal anu dosa anu dipikahoyong pikeun daging sareng sumanget anu hoyong nuturkeun Gusti. Anggap sumanget anjeun ngawasa daging anjeun.

Jabur 18: 24 "Ku sabab kitu PANGERAN mayar baladna dumasar kana kabeneran kuring, dumasar kana kabersihan leungeun kuring di paningalianana. "

Numutkeun kabersihan leungeun kuring di penglihatan na. Ieu ungkapan, "dina paningalna", di dieu ditambah, pikeun nunjukkeun yén kabeneran Kristus beresih, murni, sareng teu aya hartina di payuneun Gusti. Lantaran kitu jalma anu dipakena nyaéta anu suci sareng teu kaampurkeun, sareng teu kabeneran di payuneun-Na.

Perhatoskeun dina hal ieu anu penting panonna leres. Daud sigana henteu katingalina leres di panon jalma. Henteu hariwang naon anu dipikirkeun ku batur sareng mimitian nikmat ka Gusti.

Jabur 18: 25 "Kalayan welas asih, anjeun bakal nunjukkeun ka diri welas; kalayan lalaki anu jujur ​​bakal nembongkeun diri anjeun tegak; ”

Éta pernyataan umum nyaéta, yén Allah ngurus lalaki nurutkeun karakterna. Atanapi, bilih anjeunna bakal adaptasi urusan providential-Na pikeun ngalaksanakeun lalaki. Sarta bakal nunjukkeun rahmat ka jalma anu nuturkeun anjeunna.

Jabur 18: 26 " Kalawan murni, anjeun bakal nunjukkeun sorangan murni; sareng ku anu alit-alit anjeun bakal nunjukkeun diri. ”

Ayat ieu nyarios yén urang anu murni kana pamikiran, motipna, kalakuanana. Aranjeunna bakal mendakan yén aranjeunna kedah nganyahokeun ka Allah anu kantos murni. Anu mikanyaah kasucian, sareng saha anu bakal ngiringan éta ku ganjaran anu cocog dimana wae dipendakan.

Jabur 18: 27 "Kanggo maranehanana bakal nyalametkeun jalma-jalma anu kasiksa, tapi bakal lungsur katingali anu luhur."

Sakumaha umat-umat Allah umumna ditanggung ku dosa, sareng korupsi na ati na. Sareng sareng Iblis sareng godaan na, nyiksa, sareng panyiksa. Tapi Allah dina waktosna nyalametkeun aranjeunna tina aranjeunna, upami henteu di dieu, engké.

"Tapi bakal turun katingali luhur": Atanapi lalaki anu sombong, anu ku hina Gusti, Urang kedah mereduh diri pikeun nampi ti Allah. Bangga sombong ngarasa yén dirina cekap. Aranjeunna teu ngaraoskeun upami aranjeunna peryogi Juru Salamet.

Jabur 18: 28 ” Pikeun oe bakal ngaleungitkeun lilin kuring: PANGERAN Allah abdi bakal ngajagaan gelap abdi. "

Ku PANGERAN Allah abdi bakal terangkeun gelap abdi Atawa nyababkeun terang ka abdi dina gelap. Hartina, bawa kuring kaluar tina gelap kana cahaya. Boh kaluar tina kalis kana kamakmuran atanapi ti leumpang di gelap kana kanikmatan sinar ku rupa.

Jabur 18: 29 "Kanggo ku anjeun kuring parantos ngalangkungan hiji pasukan, sareng ku Allah kuring parantos kabocoran kana témbok."

Gagasan dina ayat ieu mangrupikeun yén juru séhat anu parantos dikirimkeun, tiasa ngukur tembok musuh, nyaéta pikeun ngatasi aranjeunna, sareng pikeun ngamankeun kameunangan ngalangkungan Gusti. Gagasan umum nyaéta, yén sadaya kameunanganna kedah ditelusuri ka Allah.

Jabur 18: 30 "Demi Gusti, jalanna sampurna: firman PANGERAN diusahakeun: Anjeunna mangrupikeun jelema anu dipercaya ka Mantenna. ”

Urang meureun henteu ngartos naon anu dilakukeun ku Gusti dina momen dina kahirupan urang, tapi urang tiasa dipastikeun mangrupikeun hal anu leres. Gusti sampurna. Anjeunna henteu ngalakukeun kasalahan. Naon waé masalah anu urang hadas; urang tiasa percanten yén Tuhan urang tiasa ngatasi éta. Pakaryan urang henteu ditaroskeun, tapi percanten ka Anjeunna. Ngabaran iman mangrupikeun hiji hal, tapi amanah ngalangkungan iman.

Jabur 18: 31 ”Pikeun saha éta Gusti, tapi PANGERAN? Sareng saha éta batu, kecuali Gusti kami

Ti mimiti kalebet dugi ka kalanggengan, urang masih bakal nyobian ngartos kasampurnaan saha Gusti. Roh nyaéta salah. Kapribadian tina hiji Roh éta tilu. Urang terang yén Isa ogé sareng nyaéta Batu. Anjeunna mangrupikeun Batuna anu kedah urang ngawangun padaleman. Anjeunna mangrupikeun Batu di gurun anu ditampik ku Musa pikeun ngahasilkeun cai. Anjeunna henteu ngan ukur mangrupikeun Batuna tapi mangrupikeun Cai anu ngalir ogé ti Batu. Gusti mangrupikeun sadayana anu saé sareng éndah. Anjeunna abdi sadaya dina sagala. Tanpa Anjeunna, kuring moal bisa ngalakukeun nanaon. Kalayan Anjeunna, kuring tiasa ngalakukeun sagala hal.

Jabur 18: 32 "Allah mangrupikeun kakuatan kuring sareng ngajantenkeun jalan kuring sampurna."

Ayat ieu nunjukkeun yén Tuhan mangrupikeun kakuatan sareng kakuatan urang sareng anjeunna ngaleungitkeun unggal halangan sareng halangan tina jalan urang sareng ngajantenkeun sacara gampil sareng gampang.

Jabur 18: 33 "Anjeunna ngajantenkeun suku kuring sapertos hinds," teras ditetepkeun ka tempat luhur kuring. "

Anjeunna ngajantenkeun suku abdi sapertos hinds. Hind anu wanoja bikangna, luar biasa pikeun kaleresan atanapi gancang. Maksudna di dieu nyaéta, yén Allah ngajantenkeun anjeunna ngageter atanapi aktip, ngamungkinkeun anjeunna ngudag musuh ngalayang atanapi kabur tina musuh anu gancang. Sareng netepkeun kuring kana tempat luhur kuring, kuat sareng beteng, dimana anjeunna aman ti musuh-musuhna.

Jabur 18: 34 "Anjeunna ngajarkeun leungeun kuring ka perang sahingga busur waja dirusak ku leungeun tambang."

Sawatara jalma gelo yén urang prajurit dina perang pikeun Pangéran. Nalika David ngempur, éta perang yén anjeunna bajoang kalayan berkah Gusti. Roh Suci Allah ngajarkeun Kristen cara meunang perang anu aya dina. Pakarang urang henteu sacara kadagingan. Senjatan orang Kristen nyaéta pedang anu duaan, nyaéta Firman Allah.

Jabur 18: 35 & 36 "Anjeun ogé parantos masihan kuring tameng kaslametan anjeun: sareng panangan anu leres-leres nanggung kuring, sareng kaéndahan anjeun anu ngajantenkeun kuring hébat. Anjeun teu ngalegaan léngkah dina kuring, yén suku kuring henteu dielek. "

"Leungeun katuhu anjeun nyepeng kuring": Képang kami tina kana jerona sareng panyalahna anu dirarancang ku musuh, sareng kuring sieun kuring kedah murag kana. "Éta suku kuring henteu dieunakeun" ideu didieu mangrupikeun, "Engkau parantos damel rohangan pikeun suku kuring ku kituna kuring parantos diaktipkeun henteu aya halangan atanapi halangan. Urang terang yén jalur pikeun kabeneran sempit sareng lempeng, ku kituna henteu hartosna yén Gusti parantos ngalegaan jalur éta. Éta ngan ukur hartosna yen Gusti ngajantenkeun kaki urang yakin dina jalur éta.

Jabur 18: 37 & 38 "Kuring ngudag musuh kuring, moal dicabutan: sareng henteu meulit deui dugi ka aranjeunna dikonsumsi." "Kuring parantos tatu aranjeunna anu henteu tiasa gugah: aranjeunna murag dina suku kuring."

Ayat ieu nunjukkeun yén Daud henteu ngan ukur ngalajah aranjeunna tapi ngagaduhan kakuatan anu cekap pikeun ngudag aranjeunna. Urang terang yén Gusti aya daud dina perang. Ieu ibaratna kameunangan pikeun ceurik musuh.

Maksud literal tina ayat ieu nyaéta yén Daud kalahkeun musuh-musuhna. Ningali ieu tina sudut pandang spiritual bakal hartosna: tahan Iblis, sareng anjeunna bakal ngungsi tina diri anjeun.

Jabur 18:39, "Kusabab anjeun ngarang kuring ku kakuatan pikeun perang: Anjeun parantos nyerah ku kuring anu bangkit ngalawan kuring."

Éta kakuatan, keberanian, sareng kawani, anu Daud kagungan, ti Gusti. Sareng ogé Roh kakawasaan, kadeudeuh, sareng pikiran sehat, anu ngagaduhan. "Anjeun parantos nyerah ku kuring anu bangkrut ku kuring": Salaku tukang nyarioskeun anu nyanyian kakuatanana, maka anjeunna ngahargaan suksésna ka Gusti. Saha ogé anu nunduk dosa umat-Na sareng sadaya musuh sanésna. Sareng saha anu ogé nyababkeun musuh-musuhna nyepengna.

Jabur 18:40, "Anjeun ogé parantos nyayogikeun leher satru-satru; anu kuring tiasa ngancurkeun aranjeunna, anu aya hate kuring. "

Dina ayat ieu, urang tiasa perhatikeun yén Daud gancang masihan Allah kiridit pikeun nempatkeun satru-Na di panangan-Na. Henteu ngan éta anjeunna nempatkeun éta dina panangan Daud, tapi anjeunna nempatkeun beuheung na panangan Daud.

Jabur 18: 41 "Aranjeunna ngajerit, tapi teu aya anu nyalametkeun [aranjeunna: komo] ka PANGERAN, tapi anjeunna henteu ngawalon."

Jalma ieu ngagaduhan kasempetan nyerah ka Allah tapi henteu. Ayeuna kasép kanggo aranjeunna pikeun nangis ka Anjeunna. Nalika Yesus sumping dina méga pikeun jalma-jalma mukmin, bakal kasép pikeun jalma anu ditampik Anjeunna lengkep. Urang kedah nampi Yesus salaku Juru Salamet urang kusabab urang percaya.

Jabur 18: 42 "Teras ku abdi dielepkeun aranjeunna sakedik sapertos lebu dina angin: kuring nyebarkeun aranjeunna salaku kokotor di jalan. "

Kekalahan musuh urang bakal jadi éléh musuh Daud, lamun urang terus-terusan ngabdi ka PANGERAN, musuh urang bakal ancur.

Jabur 18: 43 & 44 "Anjeun parantos ngaluarkeun kuring tina pagelaran jalma; jeung enggal-enggal ngajantenkeun abdi anu janten kapir: hiji jalma anu ku kuring teu dipikanyaho bakal ngawula ka abdi. "Pas kuring ngadangu kuring, aranjeunna kedah nurut ka kuring: anu sanésna kedah manut ka diri kuring."

Ayat ieu nyarioskeun kurnia Allah kana Daud, sareng kumaha kafir nampi anjeunna, jalma-jalma anu henteu pernah anjeunna terang, anu anjeunna henteu kenal sareng hubunganana dugi ka nurut ka Anjeunna. Aranjeunna langsung tunduh kana wasiatna, saatos ngartos, sareng masrahkeun diri ka Daud sabab ieu sih kurnia Gusti nalika hirupna damel.

Jabur 18: 45 "Tanjeunna asing bakal sirna, sareng sieun di tempat anu caket. "

Gagasan dina ayat ieu nyaéta yén sadaya musuhnya bakal sirna, Sareng sieun kaluar tina munara sareng tempat anu disumputkeun, atanapi batu-batu sareng gunung anu tempatna betah pikeun tempatna.

Jabur 18: 46 "PANGERAN hirup; sareng kaberkahan janten batu abdi, sareng mugi Gusti kasalametan abdi diangkat. "

Hirup mangrupikeun atribut penting tina Yéhuwa. Anjeunna mangrupikeun Gusti anu Anu Masih bénten sareng brahala-brahala anu maot. Urang kedah pernah lirén muji Gusti Yesus Kristus pikeun naon anu Anjeunna dilakukeun pikeun urang. Urang kedah ngaangkat namina salamina. Allah kasalametan abdi nyaéta Yesus, anjeunna mangrupikeun Batu, Gusti, sareng Jurusalamet urang anu hartosna hirup teras-terasan. Anjeunna mangrupikeun Alfa sareng Omega, Awal sareng Akhir. Kami henteu sapertos jalma-jalma anu nyembah brahala. Kami ngalayanan ka Gusti anu hirup.

Jabur 18:47, "Mangrupikeun Allah anu males kanyeri ka kuring, sarta ngalahirkeun jalma-jalma dina kaayaan kuring."

PANGERAN ngadalikeun sadaya jalma. Anjeunna mangrupikeun Pencipta urang sareng gaduh kendali mutlak dina nyiptakeun-Na. Urang henteu kedah prihatin ku musuh urang sabab anjeunna ngabales dendam ka kuring atanapi pikeun kuring. Palesan ngan ukur ku Gusti Allah, sareng anjeunna ngauntikeun pikeun na pikeun umat-Na. Gusti mangrupikeun pembalasan kami.

Jabur 18: 48 "Anjeunna ngaluarkeun kuring tina musuh-musuh kuring: enya, Anjeun angkat kuring ka luhureun jalma-jalma anu mecenghul ku kuring: maranehanana parantos ngaluarkeun kuring tina jelema anu telenges."

Daud junun unggul kabéh satru. Saul teu luput dina hal ieu. Gusti ngaleungitkeun Saul sareng ngadamel David janten raja. Salah sahiji hal anu urang tingali dina nyaéta kanyataan yén Saul ngira yén anjeunna kalah ka Daud, tapi Daud bangkit deui. Éta pisan kalakuan anu disangka Daud bakal ngilangkeun diri sareng Daud nyaéta nyaéta meunangna pinunjul Daud.

Jabur 18: 49 "Ku sabab kitu, abdi bakal ngucap syukur ka Mu, Ya Allah, di antara bangsa-bangsa, sareng nyanyian muji ka nami thy."

Gagasan di dieu nyaéta anjeunna bakal ngadamel pangakuan umum ngeunaan berkah anu anjeunna katampi; atanapi anjeunna bakal nyababkeun pujian ka Gusti janten sohor diantara bangsa deungeun atanapi pagan, salaku hasil tina naon anu parantos dilakukeun ku Gusti.

Jabur 18: 50 "Pangiriman anu hébat masihan anjeunna ka raja na; sareng nunjukkeun rahmat-Nya diurutan, ka Daud, sareng turunanana salamina. "

Ieu mangrupikeun ayat anu terakhir dina bab ieu, sareng nyarioskeun ka urang kumaha Daud dibebaskeun tina musuh-musuhna. Ieu anu nyarioskeun urang Kristen nalika ngabahas na. Kami dikirimkeun ti musuh kami. Rahmat sareng rahmat-Nya mangrupikeun kami.

Iraha abdi peryogi ieu Jabur 18?

Anjeun tiasa heran iraha persis anjeun peryogi Jabur ieu, sareng anjeun tiasa pariksa di handap pikeun sababaraha kaayaan nalika anjeun kedah nganggo Jabur 18

  • Nalika tali maot sareng déprési kaganggu kuring
  • Nalika cengkraman kabingungan kuring.
  • Sabot banjir diri cilaka nyiksa kuring.

Solat

  • Ajar kuring jadi rendah diri sareng mawa panon kuring rendah nalika takabur.
  • Allah abdi janten gelap abdi kana lampu.
  • Jungjunan, narik kuring tina jero cai anu putus asa.
  • Jungjunan, dijantenkeun batu mah, tempat anu aman, sareng panyerat abdi.

Benerkeun Ngalanggan Saluran YouTube Urang Pikeun Nonton Pidio Doa Kakuatan Anu Aman

advertisements
artikel saméméhnaPSALM 16 hartosna ayat ku ayat
artikel salajengnaPSALM 21 Maksudna ayat ku ayat
Nami abdi nyaéta Pastor Ikechukwu Chinedum, i am a God of God, Anu Maha gemar ngeunaan pamindahan Gusti dina dinten terakhir. Kuring yakin yén Gusti parantos nguatkeun unggal mukmin ku tatanan anéh anéh pikeun nunjukkeun kakuatan Roh Suci. Kuring yakin yén teu aya Kristen anu kudu ditindas ku Iblis, urang boga Kakuatan hirup sareng leumpang dina kakawasaan ngaliwatan Doa sareng Firman. Kanggo inpormasi atanapi kaunseling langkung lengkep, anjeun tiasa ngahubungi kuring di chinedumadmob@gmail.com atanapi Chat ku kuring dina WhatsApp And Telegram di +2347032533703. Ogé abdi bakal resep ngajak Anjeun pikeun ngiringan Grup Doa Kuat urang 24 Jam di Telegram. Klik tautan ieu pikeun gabung Kiwari, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Allah ngaberkahan anjeun.

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu