Jabur 40 Surat Pesan Ku Surat

0
1802
Jabur 40 Surat Pesan Ku Surat

Dinten ayeuna urang bakal ningali Jabur 40 ayat pesen demi ayat. Éta mazmur kalayan hiji téma utama dibagi kana dua bagian. Jabur 40 ayat pesen ku ayat nyaéta Jabur tina pangiriman munggaran ngeunaan anu parantos dialaman ku tukang narjamahkeun teras ngabaran pikeun pangalaman anu sanés. Jabur 40 dimulai heula ku lagu-lagu syukur ka Gusti anu ngalaksanakeun masa lalu na kumaha anjeunna terus nganteurkeun umat-Na waktos deui. Nalika urang ngaliwat arti masing-masing ayat, éta bakal ngabantosan kapercayaan ka urang ngeunaan kumaha Gusti tiasa nganteurkeun ka urang sareng nyalametkeun urang tina anu ngaharepkeun urang.

PSALM 40 MENYANGKEUN VERSE BY VERSE.

Ayat 1 & 2: Kuring sabar sabar ka Pangeran; sareng anjeunna condong ka kuring, sareng ngupingkeun abdi ceurik. Anjeunna nyangking kuring ogé tina liang anu pikareueuseun, tina langkung seueur tanah liat, sareng ngalaksanakeun suku kuring dina batu, sareng ngadegkeun jalan kuring.

Ieu mangrupikeun kasaksian tina jalma anu pernah ngalangkungan kandel sareng ipis, hal anu anjeunna ngagambarkeun salaku 'liang pikareueuseun sareng' liat leueur '. Nanging, sapanjang éta anjeunna sabar, percanten ka Allah anu bakal nyingkirkeunana. Hirupna nunjukkeun yén nyepeng Gusti kalayan sabar antukna bakal lunas. Gusti netepkeun sampéanna kana batu nunjukkeun yén Gusti tungtungna naékkeun anjeunna tina karandapan anu nyerang anjeunna. Henteu ngan éta, Gusti netepkeun suku-Na sapertos anu anjeunna bakal salawasna dina batu batu sababaraha kali. Éta hartosna urang ogé tiasa percanten ka Gusti pikeun ngaluarkeun urang tina situasi anu paling sesah.

ayat 3: Sareng anjeunna parantos nempatkeun lagu anyar dina sungut kuring, malah muji ka Gusti kami: seueur bakal ningali éta, sareng kasieun, sareng bakal ningali éta, teras kasieun, sareng kedah percanten ka Pangeran.

Anjeunna ngajelaskeun pangirimanna salaku lagu anyar. Gusti parantos ngaleungitkeun tangisna sareng lamon baheula; carita heubeul anjeunna biasa sareng parantos masihan jalan pikeun carita anyar. Lagu anyar anu bakal mawa sadaya jalma anu ngupingkeun kagum kana karya Gusti sareng nempatkeun kapercayaan ka Anjeunna.

Ayat 4: Rahayu jalma anu ngajantenkeun PANGERAN dipercaya, sareng teu hormat ka anu reueus, sanés sapertos anu kumisan kana bohong.

Ngalaman ngalaman kakawasaan Gusti anu nyalurkeun anu datang ku percanten ka anjeunna, tukang naréktip nyarioskeun ka urang yén hiji manusa anu laksanakeun sami bakal kaberkahan. Saha jalma anu henteu néang dewa palsu atanapi hartosna tapi amanah ka Gusti pikeun panyalindungan bakal bagja tur iri.

Ayat 5: Seueur, ya Tuh Pangéran abdi, mangrupikeun karya-karya anu saé anu parantos dilakukeun, sareng aranjeunna pikirkeun anu mana-mana pikeun kami: aranjeunna henteu tiasa diitung dina urutan ka manéh: upami kuring bakal dibewarakeun sareng nyarioskeun aranjeunna, aranjeunna langkung ti tiasa kudu diitung.

Ieu mangrupikeun hiji deui syukuran ka Gusti pikeun sadayana amal-Na. Juru Mazmur nyarioskeun yén urang boh kana karya sareng pamikiran Allah ka arah urang téh teu pati terhitung. Sareng ieu anu urang terang mangrupikeun akibat tina kadeudeuh-Na anu nuju ka Kami; anjeunna henteu kantos bosen ngalakukeun kahadean pikeun urang salami ngajadikeun urang bagja.

ayat 6: Kurban sareng kurban henteu anjeun pikahoyong; kuping abdi tos dibuka: kurban duka sareng kurban dosa teu kedah diperyogikeun.

Anu langkung narik nyaéta kanyataan yén Allah masihan sagala kasaéan éta ka Anjeunna tanpa meryogikeun ibadah kanggo éta. Sabalikna, anjeunna masihan anjeunna dina ceuli anu kabuka pikeun ngartos jalan sareng karep na.

Ayat 7 & 8: Teras saur kuring, Lo, kuring sumping: dina volume buku ieu upami ditulis upami kuring. Kuring gumbira pikeun ngalakukeun wasiat anjeun, ya Allah kuring: nuhun, angger-angger anjeun aya dina haté kuring.

'Maka' di dieu nunjukkeun yén pemazmur ngalaksanakeun tindakan ieu saatos anjeunna ngalaman panyalametan anu hébat anu dipasihkeun ku Gusti ka anjeunna. Ngalaman pangalaman anu hébat sapertos kitu, anjeunna kersa masihan dirina pasrah lengkep kana pamundut Gusti. Anjeunna mendakan akun amanat anu parantos ditetepkeun sareng resep pikeun minuhan éta. Ieu bakal janten kasaksian anu ku anjeunna dituduhkeun kasus na ka Allah bari milari kasalametan anu sanés. Gusti ngahargaan pangorbanan urang sareng urang tiasa teras-terasan nampilkeunana ka anjeunna dina kasus dimana urang peryogi campur-Na.

Ayat 9 & 10: Kuring parantos ngawartosan kabeneran dina jama’ah anu hébat: lo kuring henteu ngahalang lambey-lambé kuring, Gusti, Maha terang. Abdi teu kedah nyumput kaadilan ka jeroeun haté kuring; Kuring parantos nyatakeun kasatiaan sareng kasalametan anjeun: Kuring henteu nyumput kana kamacetan sareng kabeneran anjeun ti jamaah.

Juru Mazmur ogé satia dina ngajarkeun ngeunaan Allah sareng kaajiiban di antawis umat; di satengahing jamaah terus. Anjeunna ngawartosan aranjeunna ngeunaan hemat sareng ngirim kakuatan sareng kumaha anjeunna parantos satia ka anjeunna.

ayat 11: Naha moal weléh welas asih anjeun ti kuring, gusti: kéngingkeun kaasih-kaasihna nalika aranjeunna kabeneran terus-terusan ngajaga kuring.

Ayat ieu mangrupikeun awal panyeluk jabur pikeun panyalindungan. Anjeunna parantos sumping ka Allah sareng pangorbanan muji, nyatakeun puji-pujianna, nyaritakeun ngeunaan kasalametan sareng kakuatan-Na. Anjeunna parantos mendakan dirina dina kasusah kahirupan anu sanés sareng anjeunna milari pitulung sareng kasalametan Gusti. Anjeunna ngadoa ka Gusti supados henteu nahan belas kasihanana ti anjeunna, langkung-langkung anjeunna kedah ngantep anjeunna ngalaman terus-terusan.

Ayat 12: Pikeun teu kaétang anu teu kaétang parantos dikompréskeun kuring ngeunaan: kalepatan urang parantos dicandak ka kuring, ku kituna kuring henteu tiasa katingali; aranjeunna langkung ti hileud sirah kuring: ku sabab haté kuring gagal.

 Anjeunna parantos janten kapepet boh ku duraka sorangan sareng kajahatan manusa. Aranjeunna parantos janten langkung ku anjeunna janten sieun sareng haténa sigana gagal anjeunna.

ayat 13: Bagja, ya PANGERAN, nyalebetkeun kuring: Nun Gusti, gancang-gancang ngabantosan abdi.

Anjeunna nyauran ka Gusti anu parantos nganteurkeun anjeunna sateuacanna pikeun nganteurkeun anjeunna deui. Waktu ieu sakitar anjeunna milarian panyalindungan anu gancang, anjeunna hoyong Gusti kalayan ngabantosan gancang sateuacan anjeunna meunang diatasi ku anu jahat.

Ayat 14 & 15: Anggap aranjeunna isin sareng ngabingungkeun babarengan anu milari jiwa abdi ngancurkeun eta; hayu aranjeunna disetir mundur sareng janten isin yén ngaharepkeun kuring jahat. Kéngingkeun sina sepi pikeun pahala éra anu ngucapkeun ka kuring, Aha, aha.

Ieu mangrupikeun kahayang pikeun musuhna. Ieu kumaha anjeunna hoyong Gusti nangtoskeun aranjeunna sareng anjeunna henteu gagal pikeun nganyatakeun éta. Karusakan, éra sareng sepi kedah seueur pikeun milari nyawana pikeun ngancurkeunana.

ayat 16: Sakabeh jalma anu milari di dinya girang sareng girang di ditu; hayu sapertos kasalametan hirup anjeun ngucapkeunana terus-terusan, PANGERAN digedekeun.

Kontras jeung kahayangna pikeun musuh-musuhna, narékamna ngadoakeun pikeun jalma anu katingalna sareng ngarepkeun Allah. Anjeunna ngadoakeun yén aranjeunna bakal teras-terasan ngalaman nyalabarkeun sareng kasalametan waktosna deui. Ieu mangrupikeun seueur saloba anu milarian ka Gusti sanajan dina generasi urang, anjeunna salawasna ngahémat aranjeunna tina sagala jahat.

ayat 17: Tapi kuring miskin sareng kakirangan; tetep Pangéran mikirkeun ka kuring: anjeun mangrupikeun pitulung abdi sareng panyalametkeun kuring; teu weléh milarian, ya Allah kuring.

Nalika anjeunna nyimpulkeun, tukang naréktor sakali deui ngalenggahan Gusti Gusti anu mikawanoh anjeunna salaku panyalamaran sareng ngabageakeun anjeunna gancang-gancang ngabudalkeun.

SAHA NAKON KITA GUNA PSALM INI?

Jabur di luhur nerapkeun kahirupan urang sacara langsung sareng henteu langsung. Ku sabab kitu peryogi pisan;

  • Nalika urang ngalaman panyalametan Gusti dina kahirupan urang sareng urang hoyong mikawanoh anjeunna.
  • Nalika urang mendakan diri dina jaringan tantangan kahirupan sareng urang henteu terang naon anu kedah dilakukeun.
  • Nalika urang badé nampilkeun pangorbanan anu taat ka Mantenna supaya tiasa kasalametan dina kahirupan urang.
  • Nalika urang hoyong Allah pikeun nyauran musuh urang pikeun perbuatan jahatna.
  • Nalika urang hoyong pasrah diri pikeun nurut kana kersa Gusti.

PSALM 40 JAMINAN.

Upami anjeun mendakan diri dina naon waé kaayaan anu didadarkeun di luhur, maka solat sunnat 40 doa anu kuat ieu:

  • Gusti Kuring hatur nuhun anjeun sabab kuring anu ngirimkeun, ton parantos dilakukeun sateuacanna sareng anjeun bakal lakukeun deui. Sadaya kamulyaan ka anjeun dina nami Yesus.
  • Rama sawarga, sapertos kasaksian tina juru masmur, kuring nyungkeun anjeun ngaluarkeun kuring upami kahirupan langkung liat sareng netepkeun suku kuring kana batu dina nami Yesus.
  • Ayah, kuring nyuhunkeun anjeun ngaleungitkeun lagu kasir sareng tawanan anu parantos janten pakewuh dina kahirupan kuring sareng masihan lagu anyar pikeun nyanyi dina nami Yesus.
  • Gusti, kuring nyerahkeun diri pikeun ngalakukeun wasiat anjeun. Sadaya anu anjeun parantos prediksi pikeun kahirupan kuring, kuring resep ka aranjeunna sareng kuring bébas nawiskeun diri pikeun ngalakukeunana. Ku sabab kitu kuring nyuhunkeun pitulung anjeun kanggo ngalakukeun sakumaha anu diperyogikeun dina nami Yesus.
  • Bapa, numutkeun kecap anjeun, sasambat sadayana anu milari abdi bakal ngancurkeun éta janten éra sareng kabingung. Hayu aranjeunna disetir mundur sareng janten isin dina nami Yesus.
  • Bapa, sakumaha anu dipikahoyong pikeun seuri ku kuring, nganteurkeun kuring ti aranjeunna sareng ngabuktikeun ka aranjeunna yén anjeun abdi Gusti dina nami Yesus.
  • Gusti, abdi nyuhunkeun rahmat anjeun ka kuring, buru-buru ngabantosan abdi sareng henteu ngantepkeun jahat anu aya di sabudeureun kuring pikeun ngauban kuring dina nami Yesus.

 

 

 

advertisements
artikel saméméhnaJabur 37 Makna Ayat Ku Ayat
artikel salajengnaJabur 41 Surat Pesan Ku Surat
Nami abdi Pendeta Ikechukwu Chinedum, abdi mangrupikeun Manusa Gusti, Anu Gairah ngeunaan pamindahan Gusti dina dinten-dinten akhir ieu. Kuring yakin yén Gusti parantos maparin kakuatan ka unggal jalma anu iman ku susunan rahmat anu anéh pikeun ngawujudkeun kakawasaan Roh Suci. Kuring yakin yén henteu aya Kristen anu kedah ditindas ku setan, urang ngagaduhan Kakuatan hirup sareng leumpang dina kakawasaan ngalangkungan Do'a sareng Firman. Kanggo inpormasi atanapi konsultasi langkung lengkep, anjeun tiasa ngahubungan kuring di chinedumadmob@gmail.com atanapi Ngobrol kuring dina WhatsApp Sareng Telegram di +2347032533703. Ogé kuring bakal resep Ngajak Anjeun pikeun ngiringan Grup Solat 24 Jam Kuat dina Telegram. Pencét tautan ieu pikeun gabung Ayeuna, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Allah ngaberkahan anjeun.

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu