Jabur 118 Makna Ayat Ku Ayat

0
1886
Jabur 118 Makna Ayat Ku Ayat

Urang bakal ngajarkeun kitab Jabur 118 anu teges ayat ku ayat. Jabur ieu ngajelaskeun kumaha jelema anu diturutan ku Gusti ditolak ku lalaki tapi ngalangkungan iman, anjeunna janten unggul. Anjeunna teras naék pikeun ngucapkeun sukur ka pembantuna. Anjeunna ogé nyauran bangsa ka girang sareng anjeunna.

PSALM 118 MENYANGKEUN VERSE BY VERSE.

Ayat 1: - Duh bersyukur kana TUHAN; pikeun anjeunna jago: kusabab rahmat-Na salamina.

Manusa henteu tiasa nganyatakeun rasa syukur nyalira kumargi kitu anjeunna nganuhunkeun batur pikeun ngiluan. Bangsa-bangsa sadayana resep kana kameunangan Daud, janten langkung saé aranjeunna pikeun ngahiji sareng anjeunna pikeun bungah sareng nyanyi muji ka Anjeunna. Kusabab sipatna Gusti kalebet kahadéan, unggal jalma di bumi dimaksudkeun pikeun muji ka Anjeunna dina kaayaan naon waé. Samentawis éta, bari sababaraha urang berpendapat yén éta ngan ukur nalika nampi sababaraha hal sateuacanna, aranjeunna muji. Penting pikeun muji sukur ka Gusti

Ayat 2: - Saur Israil ayeuna nyarios, yén rahmatna salamina salamina

Perjanjian Allah sareng urang Israil nyaéta rahmat sareng cinta. Iraha waé aranjeunna nyasar, anjeunna siap nampi aranjeunna deui sakumaha milikna. Kemenangan Daud mangrupikeun hasil tina rahmat Allah. Anjeunna, ku sabab éta, nyungkeun pengikutna pikeun muji Asma-Na sabab rahmat-Na langgeng salamina.

Ayat 3: -Saur kulawargi Harun ayeuna ngucapkeun, yén rahmatna salamina

Anak-anak Harun hususna langkung caket ka Gusti margi kawelasan-Na. Iraha-irahan kurban domba disuguhan ka Gusti, anjeunna nunjukkeun rahmatna ka aranjeunna. Ogé, aranjeunna ngagaduhan alesan cukup pikeun hatur nuhun Gusti nyiksa meunteun kalolobaanana ku Raja saul. Ayeuna yén Pangéran ngutus hiji pamaréntahan anyar anu moal ngaganggu kana kurban suci maranéhanana ka Gusti, aranjeunna kedah ngucap sukur ka Gusti pikeun kado pangiriman.

Ayat 4: -Kedah aranjeunna ayeuna anu sieun PANGERAN ngucapkeun, anu asih-Na salamina

Juru Mazmur ogé nyauran sadayana manusa anu ngagaduhan haté anu hina nganut ka Gusti sareng hormat ka Gusti anu ngiringan anjeunna dina muji Gusti. Kamakmuran Israil dicirikeun ka sadaya jalma anu leres-leres sieun ka Anjeunna.

Ayat 5: -Kuring nyebut PANGERAN dina kasusah: PANGERAN dijawab kuring, sareng netepkeun kuring di tempat anu gedé.

Biasana, Solat anu sumping tina kasusah sareng kasusah tina manah sareng aranjeunna langsung kana manah Gusti. Seueur urang anu ngalaman kasusah sapertos kitu, hayu urang anggap éta salaku tungtung, solat janten jalan pikeun megatkeun yoke sareng menerkeun urang.

Ayat 6: -PANGERAN aya di sisi kuring; Abdi moal sieun: naon anu tiasa dilakukeun ku manusa ka kuring?

Di dieu, tukang Mazmur suka-suka di Pangéran sabab Anjeunna anu bela. Prajurit anu panguatna nyerepkeun nalika euweuh anu nentang sareng Allah. Tapi Anjeunna anu gaduh Gusti Allah bakal menang. Saha waé milik Gusti, moal aya anu jahat bakal aya.

Ayat 7: -PANGERAN nyandak bagian abdi sareng anu ngabantosan abdi: ku sabab éta kuring bakal ningali kana kahayang kuring anu bencong kuring.

Ieu mangrupikeun pernyataan anu konsolatif anu ngajamin yén Anjeunna aya dina pihak urang. Anjeunna naékkeun jalma pikeun ngalawan sareng urang tanpa ngantunkeun urang. Samentawis éta, kayakinan urang kedah aya ka Allah, sabab Tanpa Gusti, para pembantuna urang bakal gagal.

Ayat 8: - Langkung sae pikeun percanten ka PANGERAN tibatan nempatkeun kapercayaan ka manusa.

Ayat ieu ditulis tina pangalaman jalma anu parantos manggih kabagjaan dina percanten ka Pangeran. Asides tina kanyataan yén wijaksana pikeun nempatkeun kapercayaan urang ka Kristus, disarankeun sacara moral nempatkeun kapercayaan urang ka Gusti sakumaha anu kawajiban manusa percanten ka Allah. Upami urang ngandelkeun lalaki saukur, hasilna moal tiasa dipercaya. tapi upami urang percanten ka Gusti, anjeunna bakal ngaberkahan kami langkung seueur pisan tina anu pernah urang ngarepkeun.

Ayat 9: -  Ieu leuwih hadé pikeun percanten ka PANGERAN tibatan nempatkeun kapercayaan ka para pangéran.

Nya kitu, ditasihkeun pikeun percanten ka Allah tibatan nempatkeun kapercayaan anjeun ka jalma anu mulya. Sanaos aranjeunna dikuasa ku kakuatan anu kuat sareng dipakénkeun nganggo linen alus, aranjeunna ngan ukur lalaki sareng aranjeunna henteu tiasa ngabantosan nalika aya masalah. Alesan ieu sareng sarébu deui anu sanés, langkung hadé nempatkeun kapercayaan anjeun ka Allah tibatan para pangéran.

Ayat 10: -Sakabeh bangsa dikepung kuring: tapi ku nami PANGERAN bakal ngancurkeun aranjeunna.

Jalma-jalma ti sababaraha bangsa ngurilingan panémbok salebetna anjeunna nalukkeun aranjeunna kusabab amanahna ngan ukur ka Allah. Peryogi seueur iman kanggo tenang upami khususna nalika krisis atanapi dina perang. Tapi upami urang gaduh Gusti, urang pasti bakal unggul.

Ayat11 & 12: -Aranjeunna dikepung kuring ngeunaan; enya, kuring dikepung kuring: tapi ku nami PANGERAN mah ngancurkeun aranjeunna. Aranjeunna dikepung kuring sapertos palebah; aranjeunna kasir sapertos seuneu tina eri: sabab ku nami PANGERAN kuring bakal ngancurkeun aranjeunna.

Nembongan yén panémbongna dikurilingan ku musuh sapertos palebah kurilingan madu. Aranjeunna ngabalukarkeun anjeunna kasiksa sapertos duka sareng. Aranjeunna siap ngancurkeun anjeunna sabab aya seueur pisan. Nanging, iman-Na ka Yesus Yesus ngajantenkeun musuh-musuhna kabeungitkeun langsung di payuneun anjeunna.

Ayat 13: -Anjeun parantos nyiksa abdi ka abdi supados murag: tapi PANGERAN ngabantosan abdi.

Musuh parantos nyobian sadayana hartosna pikeun ngaleungitkeun tina PSÉM tapi parantos tungtungna, Gusti ngabantosan anjeunna. Ogé, anak-anakna Allah diusahakeun sababaraha kali ku Iblis ngalangkungan godaan tapi lamun Gusti datang pikeun nyalametkeun nyalira, mung hiji leungeun anu cukup pikeun meunang perang.

Ayat 14: -PANGERAN mangrupikeun kakuatan sareng lagu kuring, sareng janten kasalametan abdi.

Anu dibuktikeun yén sapanjang bab ieu Daud ngajelaskeun kameunangan ka Gusti. Seueur waktos anu urang teu gaduh kakuatan sareng ku kituna, urang teu tiasa nyanyi. Tapi nalika nangtung pikeun nyalametkeun urang, urang ku urang dikuatkeun. Teras urang tiasa nyanyi lagu pujian.

Ayat 15: -Suara bingah sareng kasalametan aya dina gelas-gusti anu leres: panangan ti PANGERAN leres gagah.

Tempat cicing anu disimpen nyaéta kuil pujian. Sateuacan ayeuna, aranjeunna ngalaman sangsara dina panangan musuhna tapi kusabab juru jabur éta émut kabagjaan anu langgeng anu bakal dialaman ku bangsa di akhir. Anjeunna jaya bungah. Upami urang nampi kasalametan salaku urang Kristen, hayu urang ngagungkeun Gusti ku haté urang pinuh ku kabagjaan.

Ayat 16: -Leungeun katuhu PANGERAN diluhurkeun: panangan katuhu TUHAN ngalakukeun gagah.

Juru Mazmur cicing di sisi katuhu Pangeran anu suci. Nalika Allah naékkeun panangan-pananganna, éta angkat anu percanten ka Anjeunna sareng tuang jalma-jalma anu berontak ngalawan anjeunna.

Ayat 17: -Abdi moal maot, tapi hirup, sareng ngumumkeun hasil padamelan PANGERAN.

Musuh-musuhna hoyong anjeunna maot, sigana gosipna parantos maot ngeunaan anjeunna maot tapi anjeunna sacara terbuka nyatakeun ayana-Na sareng negeskeun yén anjeunna moal pernah kasoran ku musuh-musuhna, malah anjeunna nekad ngumumkeun karya-karya kaéndahan Allah.

Ayat 18: -PANGERAN ngukum kuring parah: tapi anjeunna henteu masihan kuring dugi ka maot.

Chastina mangrupikeun tetep cék Kristen. Kanggo ngajantenkeun aranjeunna émut yén salawasna aya ganjaran pikeun jadi hina. Rupa-rupa serangan ti musuh sadaya diarah ku Gusti. Tapi, Anjeunna henteu parantos nyerah ka urang maot. Upami urang tetep nyiksa Tuhan, urang pasti nampi kameunangan na dina sagala ramifikasi.

Ayat 19 & 20: - Dibuka ka abdi gapura kaleresan: abdi bakal lebet kana aranjeunna, sareng kuring muji ka PANGERAN: Gapura PANGERAN ieu, anu leres-leres dilebetkeun.

Gerbang Allah nyaéta gerbang kabeneran. Éta hal anu luar biasa pikeun ditingali. Anjeunna parantos ngajukeun lawang pikeun jalma-jalma anu soleh. Ti sudut pandang anu sanés, Gusti mangrupikeun gerbang, sadaya jalma mursid bakal ngalangkungan anjeunna sareng suka bungah dina kaadilanana.

Ayat 21: -Abdi bakal muji ka anjeun: sabab anjeun kantos nguping kuring, sareng anjeun janten kasalametan abdi.

Juru Mazmur muji ka Gusti sareng nyarioskeun nikmat anu dilakukeun ku Gusti. Nalika Allah ngajawab doa urang, urang mangrupakeun léngkah anu caket ka anjeunna.

Ayat 22: -Batu anu ditolak ku tukang janten batu batu tina sudut.

Dasarna, anjeunna mangrupikeun batu anu ditolak ku masarakat tapi nalika ngahudangkeun anjeunna tina maot, anjeunna diangkat sareng diangkat kana puncak kaindahan sareng kamuliaan na. Tapi dina kontéks ieu, batu di dieu nyirikeun Daud anu parantos ditolak ku seueur otoritas tapi kusabab kapercantenanana ka Gusti, parantos nempatkeun anjeunna luhur di luhur aranjeunna sareng anjeunna parantos muncul batu penghujung. Pikeun saloba urang Kristen anu cicing di handapeun otoritas, janten anu bageur anjeunna bakal ngalaksanakeun tujuan anjeun.

Ayat 23: - Ieu kalakuan PANGERAN; éta luar biasa di panon urang.

Satiap iman di dunya ieu ngagambarkeun ciptaan ilahi, kakuatan anu pang luhur luhur ti dunya. Iman ngamungkinkeun urang ningali Yesus luhureun kakuatan sareng kepala sekolah. Sadaya pakaryan Allah anu dilakukeun sacara saé. Salaku conto, cara Anjeunna ngalaksanakeun Yesus Kristus putrana anu ngajentul di payuneun sadayana.

Ayat 24: -Ieu mangrupikeun dinten anu dilakukeun ku Pangéran; urang bakal bungah jeung bungah di dinya.

Singgasana Daud ditandaan dinten anu langkung saé pikeun urang Israil. Ngarah aranjeunna girang. Dina urat anu sami, dinten dewa mangrupikeun tanda pikeun sadayana urang Kristen. Kapan cahaya dina mimiti dina minggu bersinar, urang kedah naékam pikeun ngalaksanakeunana sapertos dinten Sabat.

Ayat 25: -Simpen ayeuna, abdi nyuhungkeun ka anjeun, ya PANGERAN: Ya Tuh, abdi nyuwun tulung, kirimkeun ayeuna kamakmuran.

Saha waé anu komitmen ka Gusti, naha anjeunna bakal disalametkeun?. Hayu urang panjatkeun ka Gusti Allah pikeun nyalametkeun sareng nyalametkeun urang tina musuh urang supados saatos kameunangan anjeunna bakal ngirim berkah

Ayat 26: -Rahayu jalma anu datang dina nami PANGERAN: Kami mberkahi anjeun kaluar tina padaleman PANGERAN.

Ngaran PANGERAN mangrupikeun menara anu kuat, hiji jelema anu ngarani nyauran ngaran na disimpen. Sagampil panémbokna nelukkeun musuh-musuhnya sareng naek kana tahta.

Ayat 27: -Allah mangrupikeun PANGERAN, anu parantos terang ka urang: ngabeungitkeun kurban kalayan tali, dugi ka tanduk altar.

Éta ngan ukur kakuatan Gusti anu masihan cahaya. Kalayan cahaya Gusti, urang nampi kabagjaan anu loba sareng ku sabab kitu kami dibébaskeun tina kakuatan gelap. Ku alatan éta, hayu urang ngagungkeun Gusti anu parantos mberkahan kami ku cahaya sapertos kitu

Ayat 28: -Anjeun mangrupikeun Allah kuring, sarta kuring bakal muji ka anjeun: anjeun ogé Allah abdi, abdi bakal ngaluhurkeun anjeun.

Allah maparin nikmat urang sareng jangji ka urang kamulyaan. Éta mangrupikeun tugas urang salaku urang Kristen pikeun ngajurung namina.

Ayat 29: -Duh bersyukur kana TUHAN; pikeun anjeunna alus: pikeun salamina-Na salamina salamina

Dina cara anu sami, anjeunna mimiti nyanyian ieu dianggo kanggo nyababkeun éta janten sakeliling bunderan rame sareng ngahatur nuhun ka Gusti

SATU MAH TEU GAMPANG PSALM INI?

Ieu sababaraha kali nalika Jabur 118 tiasa ngaladénan tujuan pikeun anjeun:

  • Nalika karaos anjeun kedah ngucapkeun manah ka syukur ka Nu Maha Kawasa
  • Nalika anjeun kedah diingetkeun yén lalaki sanésna gagal tapi gusti allah gagal
  • Nalika anjeun butuh Tuhan pikeun ngalawan perang anjeun pikeun anjeun ngalatih sareng ngarahkeun anjeun dina sagala titik dina kahirupan anjeun.
  • Nalika anjeun kersa masihan Gusti karaharjaan sareng berkah

JAMINAN PSALM 118:

Upami anjeun dina kaayaan naon waé anu didaptarkeun di luhur atanapi langkung, maka ieu doa 118 anu kuat pikeun anjeun:

  • Gusti, kuring hatur nuhun pikeun kameunangan anjeun sareng berkah dina kahirupan kuring
  • Bapa Surga, masihan sumanget Thanksgiving di haté kuring
  • Gusti, abdi nyungkeun anjeun nyalametkeun kuring tina sagala kajahatan ku nami Isa.
  • Gusti, abdi paréntah yén kuring moal maot tapi hirup pikeun ngumumkeun hasil anjeun.
  • Bapa, kuring girang kana nami anjeun, nyandak sadaya kamulyaan dina nami Yesus.

 

 

 

 

advertisements
artikel saméméhnaJabur 41 Surat Pesan Ku Surat
artikel salajengnaJabur 126 Makna Ayat Ku Ayat
Nami abdi Pendeta Ikechukwu Chinedum, abdi mangrupikeun Manusa Gusti, Anu Gairah ngeunaan pamindahan Gusti dina dinten-dinten akhir ieu. Kuring yakin yén Gusti parantos maparin kakuatan ka unggal jalma anu iman ku susunan rahmat anu anéh pikeun ngawujudkeun kakawasaan Roh Suci. Kuring yakin yén henteu aya Kristen anu kedah ditindas ku setan, urang ngagaduhan Kakuatan hirup sareng leumpang dina kakawasaan ngalangkungan Do'a sareng Firman. Kanggo inpormasi atanapi konsultasi langkung lengkep, anjeun tiasa ngahubungan kuring di chinedumadmob@gmail.com atanapi Ngobrol kuring dina WhatsApp Sareng Telegram di +2347032533703. Ogé kuring bakal resep Ngajak Anjeun pikeun ngiringan Grup Solat 24 Jam Kuat dina Telegram. Pencét tautan ieu pikeun gabung Ayeuna, https://t.me/joinchat/RPiiPhlAYaXzRRscZ6vTXQ. Allah ngaberkahan anjeun.

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu