20 Doa Nunjuk Pikeun Karapihan Batin dina Kiburan

0
2714
RAKYAT DENGAN RIVER

Yohanes 14:27: Damai abdi ninggalkeun sareng anjeun, karapihan abdi masihan ka anjeun: henteu sakumaha anu masihan dunya, pasihkeun ka kuring. Entong haté janten kaganggu, moal dipikasieun ogé.

Naon anu anjeun laksanakeun nalika badai kahirupan datang kalayan murka pinuh anjeun? Damai Gusti Nu Maha Esa cukup pikeun nenangkeun unggal tegangan sareng unggal kaributan. Tapi, seueur jalma anu henteu terang ieu, tibatan, aranjeunna ngajalankeun Helter-skelter bahkan ka tempat-tempat anu henteu bakal kantos dibantosan.

Dunya ngeusi seueur masalah, ti ngarobih ékonomi ka masalah konstitusi sosial, pikeun masalah kulawarga sareng seueur deui. Sigana karapihan dunya diangkat ku kakuatan anu teu dipikanyaho. Malahan anu beunghar sareng jalma beunghar ogé ngajalankeun ngurilingan atanapi kusabab aranjeunna teu katenangan. Upami aya doa saha manusa kedah ngucapkeun éta kedah janten doa katenangan. Ieu mangrupikeun Gusti anu nyalira tiasa masihan karapihan ka lalaki. Malah anu beunghar sareng jalma beunghar henteu tiasa ngagaleuh éta ku kabeungharan material. Saeutik heran aranjeunna nyarios anu beunghar ogé ceurik.

katentreman asalna tina bagian jero batin, perasaan kasenangan, puas, sareng kaamanan. Émut dina kitab suci nalika Kristus sareng murid-muridna parahu dina parahu. Al Masih bobo pikeun sababaraha menit sareng katentreman sagara diancam ku badai liar. Murid-Na sanaos ngagaduhan Kristus dina parahu sareng aranjeunna janten pikasieuneun anu mimiti aranjeunna ngalakukeun sagala rupa anu mungkin pikeun ngajaga parahu tina capizing, kumaha oge, pangsaéna henteu sigana. Sareng samentawis aranjeunna narékahan pikeun ngajaga parahu duaan, Kristus di juru parahu bobo anu damai sapertos teu aya bahaya atanapi bahaya pisan.

Nalika aranjeunna angkat hudang Kristus ti sare na, anjeunna jumeneng sareng nyarioskeun badai teras langsung karapihan sareng katenangan disimpen deui. Aya sababaraha pelajaran pikeun diajar tina kajadian éta. Pangajaran anu kahiji nyaéta yén henteu aya ilmu anu dipalsukan ku manusa anu fana tiasa ngaluarkeun katentreman. Rosululloh Peter aya dina kapal sareng aranjeunna, sareng anjeunna pamayang profésional. Upami aya gelar kanggo Perikanan, Rasul Peter kedah ngagaduhan gelar Doktor. Sareng hiji prasyarat pikeun janten pamayang anu suksés nyaéta kamampuan balayar sacara profésional sareng ngartos jalan sagara kalayan cekap. Nanging, nalika badai sumping, bahkan Rasul Peter henteu banter sareng para Rasul sésa-sésa.

Piwulang ieu parantos netepkeun kanyataan yén ngan ukur Allah anu tiasa masihan katenangan ka lalaki. Bahkan nepi ka ucap-ucapkeun kecap-kecap anu bakal mendatangkeun katenangan tinimbang pedang, ngan ukur Allah anu tiasa masihan hikmah pikeun manusa. Janten tibatan calik deui sareng ceurik dina kaayaan kaayaan kaributan anu parantos kéngingkeun perdamaian kaluar tina kahirupan anjeun, hal anu pangsaéna anu anjeun sakapeung kedah dilakukeun nyaéta ngadeukeutan ka Gusti.

Ngan sigana anjeun hoyong ngadoakeun tapi anjeun henteu terang kecap-kecap anu nyarios, 20 artikel ieu pikeun XNUMX doa pikeun karapihan batin dina kaributan kedah ngabantosan.

Nunjuk Poin

• Gusti anu hormat, kuring sumping ka anjeun ayeuna, haté kuring karasa, kuring nyuhunkeun anjeun bakal ngaleungitkeun leungeun katenangan ka kahirupan kuring ayeuna dina nami Yesus.

• Kuring nyuhunkeun rahmat janten kuat sanajan dina waktos kuring kasulitan, sanaos sigana solusi anu henteu sumping, pasihan abdi rahmat janten kuat dina nami Yesus.
• Pangéran Gusti, sanaos sanés kuring jalma miskin, kuring ngagaduhan ampir sadayana anu kuring diperyogikeun, nanging, pikiran kuring tetep teu terang karapihan, kuring ngadoakeun ka anjeun yén anjeun bakal masihan karapihan batin dina nami Yesus.
• Pangéran kuring nyarios ka unggal kaayaan dina kahirupan kuring anu nolak-nolak ngancurkeun katenangan abdi, kuring ngancurkeun aranjeunna ku kakuatan dina nami Yesus.
• Pangéran Gusti, kuring terang yén kuring euweuh tanpa kakuatan anjeun, kuring euweuh tanpa ayana anjeun, ku kuring milarian kakuatan anjeun, Gusti masihan kakuatan anjeun dina nami Yesus.
• Raja Suci anu Maha Suci, kuring ngajak anjeun datang pikeun nyandak roda kahirupan kuring, kuring masihan anjeun aksés anu teu bisa disingkirkeun jadi pelaut kahirupan kuring, Bapa Gusti ngadalikeun kahirupan kuring dina nami Yesus.
• Kitab Suci nyarios, ngumumkeun hiji hal éta sareng kedah ditetepkeun, Gusti Kuring netepkeun karapihan pikeun unggal kaributan hirup kuring dina nami Yesus.
• Gusti, kuring ngado'a Rahmat anu bakal angkat kuring luhureun tantangan kuring, rahmat anu bakal angkat kuring di luhur sadaya masalah kuring, Gusti maparin ka kuring.
• Kuring ngancurkeun agenda musuh pikeun ngaleungitkeun katenangan abdi saling nami dina nami Yesus.
• Kitab Suci nyarios pasti pasti aranjeunna bakal kumpul, tapi demi kami aranjeunna bakal tumiba sareng kasebar, kuring ngancurkeun sagala rencana aranjeunna pikeun ngeureunkeun katenangan abdi ku kakuatan dina nami Yesus.
• Gusti anu Swarga, abdi nyuhunkeun anu anjeun bakal mulangkeun deui kabagjaan kasalametan anjeun sareng abdi ngagedekeun roh bébas dina nami Yesus.
• Kuring datang ngalawan unggal masalah atanapi nyeri anu parantos dirarancang ku Karajaan gelap dina kahirupan kuring ku getih Kristus. Kusabab eta parantos ditulis, perdamaian anu abdi parantos masihan ka anjeun sanés sapertos masihan dunya ka anjeun, kuring naroskeun yén pangeran karapihan bakal terus-terasan di bumi abdi ku nami Yesus.
• Kuring ngado'a rahmat janten konten kalayan sakedik anu kuring sareng sumanget ngadagoan ka anjeun dugi ka anjeun nyayogikeun langkung seueur dina nami Yesus.
• Kuring netepkeun katengtreman ka Gusti Nu Maha Kawasa kana perkawinan kuring, kuring paréntah katengtreman kana kauangan.
• Kuring paréntah katengtreman kana kasehatan kuring sareng kuring netepkeun katengtreman ka Gusti anu janten karir ku nami Yesus.
• Kuring ngado'a pikeun unggal lalaki sareng awéwé anu peryogi doa abdi, kuring nyarioskeun karapihan kana kaayaan maranéhna dina nami Yesus.
• Saban kaayaan dina kahirupan maranéhna anu kedah dirampa, kuring nyuhunkeun anjeun bakal mimiti nyabak aranjeunna ayeuna dina nami Yesus.
• Kanggo anu nyarioskeun Injil, angkat kana sirah anjeun wahai gerbang sareng angkat angkat anjeun salamina lawang anu Maha Suci tiasa sumping.
• Kuring ngajak raja anu Maha Suci sareng karapihan kana kaayaan kahirupan maranéhanana ayeuna dina nami Yesus.
• Hatur nuhun anu Maha Agung anu ditasihkeun pikeun ngajawab doa, hatur nuhun kusabab hal anu parantos keuna sareng kaayaan bakal kaberesihan. Pikeun di nami Yesus Kuring parantos ngado'a

Amin

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu