Doa Pikeun Kakuatan sareng Ngatur

0
5951

Kisah Para Rasul 1: 8 Tapi anjeun bakal nampi kakuatan, saatos éta Roh Suci parantos sumping ka anjeun; sareng anjeun bakal janten saksi pikeun kuring di Yerusalem, sareng di Yudéa, sareng di Samaria, sareng dugi ka bagian akhir bumi.

Bédana antara agama Kristen sareng agama sanésna nyaéta kakuatan. Bédana antara kecap Gusti sareng nyarios motivasi nyaéta kakuatan. Allah urang mangrupikeun Gusti anu hirup sareng Yesus Kristus masih hirup, nalika Anjeunna jengkar tina maot, Anjeunna ngutus Kami Roh Suci. The Roh suci mangrupikeun tukang jaga Power and Anointing. Roh Kudus henteu kakuatan, Anjeunna sumber kakuatan, Anjeunna sanes anu ngaleburkeun, Anjeunna ngical papurutan. Roh Allah sumberna tina sagala kakuatan. Yesus Kristus ngagaduhan seueur pakaryan anu kuat dina pelayanan-na di bumi sabab Anjeunna dikuatkeun ku Roh Suci, Kisah 10:38. Warta anu saé téh nyaéta, upami anjeun dilahirkeun deui, yén Roh Suci anu sami aya dina anjeun, hartosna sumber kakuatan aya di jero anjeun. Dinten ieu urang bakal ngiringan ngado'a kanggo kakawasaan sareng pengurapan. Tapi saencan urang ngalebetkeun doa-doa anu leres, hayu urang tingali kakuatan sareng pédasan.

Naon Ari Daya sareng Ngatur?

Kakuatan nyaéta kapasitas Gusti anu damel di manusa sareng ngalangkungan lalaki. Anointing mangrupikeun kakuatan tina kakuatan éta. Nalika anjeun ditungtut ku kakawasaan Allah, éta hartosna anjeun ayeuna ngalaksanakeun kakawasaan Gusti dina jero sumanget anjeun. Satiap anu dilahirkeun deui putrana Gusti parantos diangkat ku kakawasaan. Satiap anak-anakna Gusti diurutan ku kakawasaan God.As salaku Kristen, anjeun ngagaduhan kakawasaan Allah dina jero anjeun sareng anjeun tiasa terang ka luar. Nanging, gaduh kakuatan Tuhan di jero anjeun sareng nunjukkeun kakuatan anu sami di luar anjeun henteu hal anu sami. Éta peryogi pangertian spiritual pikeun terang naon anu kudu dilakukeun pikeun nunjukkeun kakuatan Allah di jero anjeun. Seueur jalma Kristen ayeuna anu korban dina kahirupan sabab teu terang naon anu kudu dilakukeun pikeun nunjukkeun kakuatan dina kahirupan. Pertanyaanana ayeuna nyaéta, kumaha kuring nunjukkeun kakawasaan Allah di jero kuring?

Kumaha Ngémutan Kakuatan Allah Dina Anjeun.

Cara anu paling épéktip pikeun nunjukkeun kakuatan salaku mukmin nyaéta ngaliwat Doa sareng Puasa. Ieu sanés prasangka pikeun ngulik kana firman Alloh. Firman Allah ngajaga anjeun terang sacara rohani sepanjang waktos, tapi doa sareng saum terus anjeun waspada rohani sareng sénsitip, éta ogé bakal kakawasaan Tuhan di anjeun pikeun ngajantenkeun hal-hal dina kahirupan anjeun. Henteu aya kakuatan pondok kanggo kakawasaan, Jalma anu iman anu bakal ningali kakuatan dina kahirupanna nyaéta jalma anu iman anu bakal dipasihan puasa sareng doa terus-terusan.

Penting pikeun dicatet yén, doa sareng puasa henteu masihan kakuatan anjeun, anjeun nampi kakuatan nalika anjeun percanten, tapi doa sareng puasa ngamungkinkeun anjeun ngaktipkeun parantos kakuatan anu parantos aya dina jeroeun Gusti. Ogé doa sareng puasa henteu kéngingkeun salaku harga anu kami mayar kakuatan, moal aya, Kakuatan anu dipasihkeun ku urang ku rahmat ku iman urang ka Kristus Yesus, rada doa sareng puasa nyaéta urang nyiptakeun lingkungan anu ngamungkinkeun pikeun ngahubungkeun ka kakuatan Gusti di jero urang. Éta sapertos gaduh generator anu ngeusi suluh di bumi anjeun, nyaéta kakuatan, tapi dugi ka anjeun ngahasilkeun generator, moal aya lampu atanapi kakuatan dina kahirupan anjeun. Nalika urang ngadoakeun sareng saum, urang ngagem éta generator sareng urang ngawasa unggal daérah kahirupan urang. Doa sareng puasa ngajadikeun urang rohani sénsitip sepanjang waktos milih sinyal spiritual ti surga. Yesus nalika nyiapkeun pelayanan bumi-Nya, berpuasa salila 40 dinten, Mateus 4: 2. Ieu kanggo urang terang kumaha pentingna ibadah sareng sholat. Sanaos urang henteu berpuasa 40 dinten sapertos Yesus Kristus, urang kedah hirup anu saum sareng hirup doa supados pikasieuneun Yesus.

Upami urang hoyong ningali parobihan dina kahirupan urang, upami urang hoyong gunung-gunung urang teraskeun kana paréntah urang, upami urang hoyong terus-terusan ngalenyepan tanda-tanda sareng keajaiban, maka urang kedah dipasihan sholat sareng puasa sacara teratur, ieu mangrupikeun cara anu utama pikeun janten angger paréntah kakawasaan sareng panebusanana. Doa ieu pikeun kakawasaan sareng pengurapan bakal pituduh anjeun nalika anjeun ngalaksanakeun lalampahan anjeun ka ngalaksanakeun kakuatan jeung panebusan. Nalika anjeun ngalamun aranjeunna dina iman ayeuna, hirup anjeun moal tetep sami dina nami Yesus.

Nunjuk Poin

1. Bapa, kuring ngahatur nuhun kanggo kasalametan abdi ayeuna dina nami Yesus

2. Bapa kuring ngahatur nuhun ka Kado ngeunaan Roh Suci dina nami Yesus Kristus

3. Kuring kaleungitan diri ayeuna tina unggal cengkraman setan kana kahirupan kuring dina nami Yesus Kristus

4. seuneu Kudus seuneu, ngancurkeun unggal pakean panyeputan dina kahirupan kuring dina nami Yesus Kristus

5. Duh Gusti, sasambat unggal musuh nekad anu tarung ngalawan nyauran abdi janten dirusak ayeuna ku nami Yesus

6. Bapa, Pasang seuneu anjeun dina kuring mimiti ngobong henteuna dina nami Yesus

7. Bapa ngabaptis kuring tilem ku seuneu teu aya kakuatan dina nami Yesus

8. Bapa nguatkeun kuring ku Roh Suci janten agén tanda sareng kaajaiban dina nami Yesus.
9. Bapa, ku panangan anjeun anu kuat kana kahirupan kuring, nyababkeun kuring ngalakukeun kaajaiban anu hébat anu bakal ngeureunkeun sungut abdi-tukang bohong dina ngaran Yesus

10. Bapa, ngadamel abdi gempa perang dina panangan anjeun dina nami Yesus.

11. Sakumaha kuburan henteu tiasa nahan Yesus, teu aya kuburan anu tiasa nahan kuring dina nami Yesus

12. Kuring nampi seuneu pikeun ngaleungitkeun sagala panunjuk setan di nami Yesus

13. Duh Gusti masihan abdi seuneu anu ngancurkeun maot dina nami Yesus

14. Bapa, panurutan basa kuring sareng batubara seuneu, dina nami Yesus

15. Duh Gusti, biar kana nafsu daging dina kahirupan kuring dihancurkan ayeuna dina nami Yesus Kristus

16. Duh Gusti, ngabersihkeun kahirupan ku seuneu anjeun ayeuna dina nami Yesus

17. Bapa, ditunda leungeun anjeun ka kuring sareng ngaleungitkeun unggal roh pemberontakan dina kahirupan kuring dina nami Yesus

18. Kudus seuneu, bakar sagala anu henteu Suci dina Hirup kuring dina nami Yesus Kristus.

19. Duh Gusti, hayu seuneu anjeun ngahasilkeun kakuatan dina kahirupan kuring dina nami Yesus

20. Tiap rencana gagal gagal dina takdir, maot ayeuna ku nami Yesus Kristus

21. Saban rencana sihir ngalawan panggero abdi dirusak ayeuna ku nami Yesus Kristus

22. Saban panah tina kamiskinan, balik deui ka pangirim dina nami Yesus Kristus

23. Satiap oray sareng kalajengking damel ngalawan takdir kuring, abdi nyobian anjeun ayeuna dina nami Yesus Kristus.

24. Kuring matak ngusir roh kéong kaluar tina kauangan kuring dina nami Yesus

25. Kuring ngaleungitkeun unggal kecap jahat anu diucapkeun ngalawan kauangan kuring dina nami Yesus Kristus.

26. Kuring tangtangan sareng ngancurkeun unggal oposisi syaitan anu nangtung di payuneun kuring ku nami Yesus

27. Saban kakuatan anu ngalang-alang kuring tina kersaning Gusti, tumiba sareng maot dina nami Yesus Kristus

28. Kuring tarik sadaya stroghold degung anu ngajagi musuh ku nami Yesus Kristus.

29. Kuring nangkep unggal sumanget kabingungan sareng kagagalan ku seuneu ku nami Yesus Kristus

30. Kuring dibewarakeun yén ti dinten ieu, kuring bakal ngémutan kakawasaan Gusti, dina roh kuring dina nami Yesus Kristus.

Hatur nuhun Yesus.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu