Titik Doa Kuat Kanggo Pertumbuhan Kasin

0
5166
Doa nunjuk pikeun kamandirian rohani

1 Korinta 13: 11:
11 Nalika kuring masih murangkalih, kuring nyarios sapertos murangkalih, kuring kahartos sapertos murangkalih, abdi dianggap salaku murangkalih: tapi nalika kuring janten lalaki, kuring nyingkirkeun hal-hal bubudakeun.

Unggal anak anu séhat mangrupakeun anak ngembang. Salah sahiji ciri utama mahluk hirup nyaéta tumuh. Upami anjeun henteu ngembang, hartosna anjeun maot. Salaku anaking Gusti, moal cekap dilahirkeun deui, urang kedah mikahoyong tumuh dina kasalametan urang. Dinten ieu urang bakal kalibet dina titik doa anu kuat pikeun kamekaran spiritual. Tumuwuh spiritual diartikeun énergi spiritual anu dipikabutuh pikeun kamekaran. Sama sapertos unggal orok anu lahir kedah leres dikedalkeun pikeun kakuatan sareng kamekaran, nyaéta kumaha unggal anaking Gusti ogé kedah manéh sacara rohani pikeun kakuatan spiritual sareng kamekaran.

Upami anjeun henteu kuat rohani, anjeun moal tahan dina iman, anjeun kedah diajar ngalengkepan diri sacara rohani pikeun ngatasi godaan setan. Aya dua cara pikeun ngajantenkeun kakuatan salaku anaking Gusti, nya éta: The kecap, sareng Doa. Urang badé ningali dua cara ieu henteu lami:

Dua Cara Pikeun Tumuwuh spiritual.

1). Firman Allah: 1 Petrus 2: 2, nyarioskeun yén urang salaku orok anu ngalahirkeun anyar, urang kedah nyayogikeun susu tulus tina firman Allah, supados tumuh dina urang kasalametan. Firman Allah mangrupikeun katuangan spiritual anjeun salaku murangkalih Allah upami anjeun hoyong kamekaran spiritual, anjeun kedah ngauangan sabda allah unggal dinten. Jiga orok bakal diurang lamun henteu dirawat séhat, anjeun ogé bakal kaluhuran sacara rohani upami anjeun henteu naék kana firman Allah. Firman Allah mangrupikeun kasaimbangan pikeun jiwa, tanpa henteu anjeun ngalaman kamekaran spiritual.

Tapi kumaha anjeun milarian sabda Allah? Basajan anjeun nyusahkeun kecap-kecap ti Gusti ngaliwatan cara ieu:

A). Sapopoé Alkitab
B). Bacaan Sastra Christian
C). Ngadenge Khutbah A
D). Ngadatangan Garéja Sacara rutin
E). Pasang Kecap Pikeun Gawé Dina Kahirupan Anjeun

2). Solat: Yesus nyarios dina Lukas 18: 1, saur anjeunna kedah urang sholat salawasna sareng henteu samar. Upami kecap mangrupikeun katuangan kanggo ruh, maka doa mangrupikeun latihan kanggo jiwa. Unggal waktos urang sholat urang laksana urang rohani. Didaharna tanpa latihan teu bakal cocog sareng anjeun, dina waktos anu sami diajarkeun kecap tanpa doa bakal tetep anjeun ngahambat sacara rohani. Urang kedah sholat teras-terusan butuh doa pikeun ngatasi godaan setan. Doa penting pisan dina leumpang spiritual urang sareng Gusti, naha éta kuring parantos nyusun 100 jalur doa anu kuat pikeun kamekaran spiritual. Ieu titik solat bakal seuneu manusa sumanget anjeun sareng ningkatkeun kakuatan spiritual anjeun nalika anjeun leumpang sareng Allah.

Kuring ngadorong pisan pikeun anjeun pikeun nandurkeun lalaki sumanget anjeun ku janten mahasiswa upami kecap na ogé doa buta. Nalika anjeun nyandak waktos ka doa ieu pikeun sudut pandang spiritual, anjeun moal pernah terang kalemahan dina kahirupan spiritual anjeun deui dina nami Yesus. Anjeun rahayu

POINTS PRAYER

1. Hayu bagian tatu kuring nampi penyembuhan, dina nami Yesus.

2. Hayu patepung kuring hariwang dina kakuatan dina getih Yesus, dina nami Yesus.

3. Kuring nampik kabagi tina diri kuring, ku nami Yesus.

4. Nun Gusti, tuang minyak penyembuhan anjeun kana jiwa kuring kasulitan, ku nami Yesus.

5. Nun Gusti, tahan kuring dina panangan panyembuhan anjeun, dina nami Yesus.

6. Hayu unggal kacapean pipikiran lebur, dina nami Yesus.

7. Ya PANGERAN, cageur cageur haté kuring, dina ngaran Yesus.

8. Sakalian tiis ka Gusti dina haté kuring, hayu seuneu Roh Suci ngaleleh deui, dina nami Yesus.

9. Saban kakuatan, nahan kuring tina nyabak kana kamulyan tina Gusti, ngusir, dina nami Yesus.

10. Ya PANGERAN, ngabersihkeun kuring sareng sweeten cinyusu mahluk kuring, dina nami Yesus.
11. sasambat kabébasan sareng cahaya tina Gusti badé kana pikiran kuring, dina nami Yesus.

12. Ya Gusti, mugia kurnia sareng kaasih anjeun, janten istirahat kuring anu sajati, dina nami Yesus.

13. Di tempat-tempat poék kahirupan manusa, sasambat cahaya TUHAN terang ka kuring, dina nami Yesus.

14. Saban patandingan gusti kalayan pangasih diri dina kahirupan kuring, maot, dina nami Yesus.

15. Saban kakuatan anu ngancam pikeun ngelek kuring, ngabantosan panahan anjeun, dina nami Yesus.

16. Nun Gusti, bawa kuring dina panangan anjeun sareng dudungkeun kuring, dina nami Yesus.

17. sasat kakuatan dina getih Yesus ngabubarkeun kareueus kuring, dina ngaran Yesus.

18. Urang Yakub, gugah sareng gusti kana terobosan anjeun, dina nami Yesus.

19. Dina tatu jiwa kuring, Roh Suci, tuang minyak penyembuhan anjeun, dina nami Yesus.

20. Duh Gusti, diurutan tatu abdi ku minyak pangubaran, dina nami Yesus.

21. Satiap ceurik ku hanjelu, cicingeun, dina nami Yesus.

22. Unggal kakuatan anti panén di bumi bapak kuring, dibongkar, nganggo nami Isa.

23. Ya Gusti, ciptakeun kuring pikeun ngaktipkeun kuring ngalaksanakeun takdir, ku nami Yesus.
24. Kakawasaan dipenjara diri, maot, dina nami Yesus.

25. Kakuatan Gusti, tarik berkah anu kasebar, dina nami Yesus.

26. Ya Allah parantos ngasah sareng ngasah paningal kuring anu kuring leres-leres tiasa ningali naon anu kuring tingali, dina nami Yesus.

27. sasambat cai kaayaan kuring janten janten anggur ku kakawasaan Gusti, dina nami Yesus.

28. Ya Jungjunan, pilih kuring sareng ngatur deui hirup kuring keur terobosan, dina nami Yesus.

29. Ya PANGERAN, cicing di bagian tengah kahirupan kuring, dina nami Yesus.

30. Satiap mancur pait, garing, dina nami Yesus.

31. Biantara hayam jago di haté kuring iraha kuring badé sesat, ku nami Yesus.

32. Jarum kamiskinan, dilelebkeun ku seuneu ku Gusti, dina nami Yesus.

33. Nun Gusti, eusian kuring kalayan cinta anjeun sareng katengtreman, dina nami Yesus.

34. Sagala kakuatan, beurateun kuring turun, dibongkar, dina nami Yesus.

35. Saban kakuatan karuhun, ngabungkus leungeun kuring, dirobih, dina nami Yesus.

36. Ya Gusti, pasihan abdi kakuatan pikeun nyingkahkeun brahala-brahala abdi, kalayan nami Isa.

37. seuneu Kudus seuneu, nyaangan gelap abdi, dina nami Yesus.

38. Moal Dokter Agung, dudungkeun kuring sareng ngadamel kuring, dina nami Yesus.

39. Hayu minyak panurutan PANGERAN nembus unggal sél dina awak kuring, dina ngaran Yesus.

40. Ya Allah ngeunaan kasurian, terang kakuatan anjeun dina kahirupan kuring, dina nami Yesus.

41. Tahan ku kuring, Jungjunan, sarta ulah ngantep kuring murag, dina nami Yesus.

42. Iraha kuring badé menyakiti batur, O Lord, ngahambatkeun lampah kuring, dina nami Yesus.

43. Ya PANGERAN, mugi kersaning abdi leres-leres pikeun anjeun leres dina sagala hal anu sanés, dina nami Yesus.

44. Kuring nampi panyalindungan tina perbudakan tina kecap-kecap anu teu perlu, dina nami Yesus.

45. Nun Gusti, ngajarkeun abdi nalika kedah cicingeun, dina nami Yesus.

46. ​​Roh Suci, mugi sadayana tuturan abdi kedah dianggo, dina nami Yesus.

47. Nun Gusti, ngajagi kapentingan anjeun dina kahirupan kuring, dina nami Yesus.

48. Ku kakuatan-gunung anjeun, O Lord, tinggal disamping kuring pikeun ngabela kuring, dina nami Yesus.
49. Ku kakuatan anu ngabagi Laut Beureum, ya Jungjunan, cicing di payuneun kuring ngajurung kuring, dina nami Yesus.

50. Ku kakuatan anu ngarobih Jabez, Gusti, tetep di luhur kuring ngaberkahan ka kuring, dina nami Yesus.

51. O Lord, make kuring kabuka ka hikmah Anjeun, dina nami Yesus.

52. Nun Gusti, ngajantenkeun kuring kana karep anjeun, dina nami Yesus.

53. Hirup kuring moal maréntah ku sieun naon anu tiasa dilakukeun ka kuring, dina nami Yesus.

54. Abdi moal maot kalebet, dina nami Yesus.

55. Kuring ngaleupaskeun diri tina sateuacana kasieun, dina ngaran Yesus.

56. Ya PANGERAN, émut ka kuring sakumaha Anjeun émut jalma anu paeh di gigireun Anjeun di salib, dina nami Yesus.

57. Rama mah, robihkeun kuring kana seuneu cinta-Mu, kalayan nami Yesus.

58. Anjeun-Na kakawasaan Gusti, bersihkeun batin kuring, nganggo nami Gusti Yesus.

59. Ya PANGERAN, pake hirup mah pikeun ngaberkahan jalma-jalma, dina ngaran Yesus.

60. Nun Gusti, ngajantenkeun kahirupan abdi janten taman dimana anjeun tiasa damel di dunya ieu, ku nami Yesus.

61. O Lord, eusian kuring sareng sumanget penyembuhan sareng katengtreman, dina nami Yesus.

62. Nun PANGERAN, aturkeun manah salira ku seuneu Roh Suci, dina nami Yesus.

63. Nun Gusti, sasambat abdi janten saluran kaberkahan ka batur, dina nami Yesus.

64. Ya Allah, mugi kuring padamelan ku Anjeun, dina nami Yesus.

65. Nun Gusti, sasambat ku abdi diangkat ku Anjeun, dina nami Yesus.

66. Nun Gusti, sasambat abdi diangkat pikeun Anjeun, dina nami Yesus.

67. sasambat Roh ka Gusti tetep cicing dina kuring, dina nami Yesus.

68. Ya Gusti, gunakeun kuring pikeun mangaruhan generasi kuring sacara positip, dina nami Yesus.

69. Ya Gusti, janten kuring bagian tina misteri ayana di dunya, dina ngaran Yesus.

70. sasambat unggal bagian hirup abdi kalangkang ku Anjeun, ya Gusti, dina nami Yesus.

71. Ikal asih tiis ku seuneu Anjeun, O Lord, dina nami Yesus.

72. Ayo sasambat suci sumping dina kuring, dina nami Yesus.

73. Nguatkeun kuring, Jungjunan, janten mandiri dina sadaya kagiatan spiritual kuring, dina nami Yesus.
74. Beungkeut beungkeut sareng maot janten pegat, dina nami Yesus.

75. Bilih terang Gusti nyunupkeun gelap dina kahirupan kuring, dina nami Yesus.

76. Ya Gusti, hayu atuh janten kabagjaan anjeun di planét ieu, dina nami Yesus.

77. Ya Gusti, saderhana hirup abdi sareng candak abdi, ku nami Yesus.

78. Ya Gusti, hapunten kuring parantos ngandelkeun kakuatan kuring nyalira, dina nami Yesus.

79. Bapa, ngawasa kuring naek ka gunung kuring dina katuhan, dina nami Yesus.

80. Ya Gusti, sumangga kaagungan Anjeun sumorot dina kahirupan kuring, dina nami Yesus.

81. Ya Allah, pasihkeun abdi rahmat perjalanan, dugi ka akhir perjalanan abdi, ku nami Yesus.

82. Gusti, mugi terang anjeun terang ku abdi, dina nami Yesus.

83. Nun Gusti, tulungkeun kuring ngosongkeun diri kuring sateuacan Anjeun, dina nami Yesus.

84. Ya Gusti, pajarkeun kuring supaya jempé di payuneun Anjeun, kalayan nami Gusti Yesus.

85. Rama kuring, pasihan ka abdi anu henteu biasa, dina nami Yesus.

86. Kuring muji Gusti pikeun hadiah anu Injil anu teu bisa dibayangkeun.

87. Ya Jungjunan, tetep kuring syukur sadaya dinten kuring, dina nami Yesus.

88. Euweuh urusan naon anu aya dina, kuring henteu caket payuneun harepan, dina nami Yesus.

89. Hatur nuhun Gusti pikeun sadaya hinaan anu Anjeun parantos ku kuring, ku nami Yesus.

90. Ya Gusti, pasihan kuring terang kuring ka jero, dina nami Yesus.

91. Tahan kuring, Gusti, dina dampal panangan anjeun, kalayan asma Yesus.

92. Sumputkeun abdi, Gusti, dina liang tina panangan Anjeun, dina nami Yesus.

93. Nun PANGERAN, sasambat ku abdi sadaya-leres nyalira di bumi ieu, ku nami Yesus.

94. Ya Gusti, pasihan abdi manah anu loma sareng panangan terbuka, dina nami Yesus.

95. Getih Yesus, dudung unggal karusakan anu dilakukeun pikeun awak kuring, jiwa sareng roh, dina nami Yesus.

96. Ya PANGERAN, tuang kana jantung kuring balm lemah lembut Roh anjeun, dina nami Yesus.

97. O terang Gusti, ngurilingan kuring salawasna, dina nami Yesus.

98. O ku ayana Gusti, amplop kahirupan abdi, dina nami Yesus.

99. Ya Allah, janten terang dina gelap kawula, dina nami Yesus.

100. Ya Allah, dijadikeun pangungsian sareng kakuatan kuring dina waktos kasieun, dina nami Yesus.
Hatur nuhun Rama pikeun ngawalon doa abdi dina nami Yesus

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu