Bacaan Kitab Suci Harian Pikeun Dinten Tanggal 1 Nopémber 2018

1
1917

Bacaan Alkitab unggal dintenna pikeun dinten ieu nyaéta tina buku 2 babad 25: 1-28. Maca sareng barokah.

2 BABAD 25: 1-28:

1 Amasia umur dua puluh lima taun sawaktos anjeunna mimiti jumeneng raja, anjeunna dua puluh salapan taun di Yerusalem. Sareng ngaran indungna nyaéta Yéhaddan Yérusalèm. 2 Sareng anjeunna damel anu leres dina payuneun Pangéran, tapi henteu kalayan manah anu sampurna. 3 Ayeuna waé, nalika karajaan ngadegkeun anjeunna, anjeunna ngorbankeun abdi-abdi anu ngabunuh raja ramana. 4 Tapi anjeunna henteu maéhan murangkalih, tapi ngalaksanakeun sakumaha anu ditulis dina hukum Musa, dimana PANGERAN paréntah, nyarios, Bapa-bapa henteu bakal maot pikeun murangkalih, atanapi anak-anakna moal maot pikeun bapa, tapi unggal manusa bakal maot pikeun dosa sorangan. 5 Sareng deui Amasia ngepungkeun Yéhuda ngahiji, sareng didamel aranjeunna kapala rébuan, sareng perwira pikeun ratusan, numutkeun imah-kulawarga karuhunna, di sakuliah Yéhuda sareng Bélamin. pilihan lalaki, sanggup maju perang, anu tiasa ngadamel tumbak sareng tamengna. 6 Anjeunna nyéwa ogé saratus rébu perkasa sarwa kaluar tina Israél saratus rebu perak. 7 Tapi sumping aya hiji Gusti Allah ka anjeunna, saurna, hai raja, janganna tentara Israil ngiringan ka maranéh; pikeun PANGERAN teu aya sareng urang Israil, sami terang sareng sadayana urang Efraim. 8 Tapi upami anjeun bakal angkat, lakukeun, bantosan pikeun perang: Allah bakal ngajadikeun anjeun murag ka payuneun musuh; sabab Gusti kagungan kakuatan pikeun ngabantosan, sareng nyungkeun. 9 Sareng Ami nyarios ka abdi Allah, Nanging naon anu kedah urang laksanakeun pikeun saratus bakat anu ku kuring parantos masihan ka tentara Israil? Sareng manusa abdi ngawaler, PANGERAN tiasa masihan anjeun langkung seueur ti ieu. 10 Tuluy Amasia pisahkeun aranjeunna, nyaéta tentara anu datang ka anjeunna tina Efraim, pikeun mulih deui: ku sabab éta amarahna pisan nyerang ngalawan Yéhuda, teras maranéhna mulih deui kalayan amarah. 11 Sareng Amasia nguatkeun diri, teras ngajurung umat-Na, teras angkat ka lebak uyah, sareng nyerang ka Seir sapuluh rebu. 12 Sareng sapuluh rebu deui anu tinggal, anak-anak Yéhuda ngaboyong tawanan, sareng di bawa ka luhur batu, sareng tuang ka luhur batu, anu sadayana dirobak. 13 Tapi prajurit-tentara tentara anu dikirimkeun deui Amazia, yén aranjeunna henteu kudu bareng sareng perang, tumiba ka kota-kota Yuda, ti Samaria nepi ka Bét-Horon, sareng nyerang tilu rébu, sareng nyandak seueur rampog. 14 Ayeuna, saatosna, Amazia sumping ti meuncit Edom, yén anjeunna nyembah déwa-déwi ti Seir, teras ngadegkeun déwa-déwi pikeun dewa-duka, teras sujud di payuneun, sareng ngabakar menyan pikeun aranjeunna. 15 Ku sababna amarah PANGERAN parantos murub ngalawan Amasia, teras anjeunna ngutus nabi ka anjeunna, anu saurna, Naha anjeun naroskeun dewa-dewa rahayat, anu henteu tiasa ngaluarkeun umat sorangan tina panangan thy? 16 Sareng hiji deui, nalika anjeunna ngobrol sareng anjeunna, raja ngalahir ka anjeunna, Naha anjeun didamel tina nasihat raja? ngagedekeun; naha anjeun kedah disiksa? Teras nabi henteu ngajantenkeun, saur, kuring terang yén Gusti parantos neken ngancurkeun kaMu, sabab parantos ngalaksanakeun ieu sareng henteu ngupingkeun kana naséhat abdi. 17 Tuluy Amasia raja Yéhuda nyandak nasihat, teras ngutus ka Yoas, putra Yoahaz, putra Yéhu, raja Israil, saurna, Hayu urang silih tingali. 18 Sareng Raja Yoas, raja Israil ngutus ka Amasia raja Yéhuda, nyarios, "Thistle anu aya di Libanon dikirim ka cedar anu aya di Libanon, ucapna, Pasihkeun putri anjeun ka putra abdi pikeun istri: sareng disalirkeun ku sato galak éta. di Libanon, sareng nyerep tuangeun. 19 Saur anjeun, Lah, enggeus anjeun nyerang ka Edom; jeung haté anjeun angkat ka moga: cicing di bumi ayeuna; naha anjeun kenging ngaundang kana kasiksa anjeun, bilih anjeun murag, malah dalah batur sareng Yuda sareng anjeun? 20 Tapi Amasia moal nguping; sabab éta tina Gusti, supaya anjeunna tiasa ngalebetkeun kana panangan musuh-musuhna, sabab aranjeunna milarian dewa-dewa Édom. 21 Sangkan Yoas, raja Israil angkat; jeung aranjeunna ningali masing-masing disebatna, duanana sareng Amazia, raja Yéhuda, di Bétimes, anu kagungan Yéhuda. 22 Sarta Yuda dirobih deui sateuacanna di Israil, sareng masing-masing nyungsi masing-masing ka Kemahnya. 23 Sareng Yoas, raja Israil nyandak Amasia, raja Yéhuda, putra Yoas, putra Yoahaz, di Bétimes, teras dibawa ka Yérusalèm, sareng ngarobak témbok Yerusalem ti gerbang Éfraim ka gerbang sudut. , opat ratus kubik. 24 Anjeunna nyandak sadaya emas sareng perak, sareng sadaya kapal-kapal anu dipendakan di imah Allah nganggo Obed-edom, sareng harta barang-barang di imah raja, pangungsian ogé, sareng wangsul ka Samaria. 25 Sareng putra Amasas bin Yoas, raja Yéhuda hirup, saatosna maot Yoas bin Yoahas, raja Israél lima belas taun. 26 Ayeuna sésa perbuatan Amazia, mimiti sareng terakhir, lah, henteu dikarang dina buku raja-raja Yuda sareng Israil? 27 Ayeuna saatosna waktos anu Amasia nyingkur ti miluan PANGERAN aranjeunna ngadamel konspirasi ngalawan anjeunna di Yerusalem; sarta anjeunna ngungsi ka Lakis, tapi aranjeunna ngutus ka Lachish saatos anjeunna, sareng dibunuh anjeunna di dinya.

advertisements

1 comment

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu