Bacaan Kitab Suci Harian tanggal 28 Oktober 2018

0
1825

Bacaan Alkitab saben dinten kami nyandak tina buku 2Chronicles 19: 1-11 sareng 2 BABAD 20: 1-37. Maos sareng kaberkahan.

Bacaan Kitab Suci Harian Kiwari.

2 BABAD 19: 1-11:

1 Sareng Raja Yosafat, raja Yéhuda balik ka imahna kalayan répéh. 2 Sareng Yéhu, anak Hanani, seer kaluar pikeun nyampeurkeun anjeunna, teras nyarios ka Raja Yosafat, Naha anjeun kedah ngabantosan anu jahat, sareng dipikacinta aranjeunna anu benci ka PANGERAN? ku sabab kitu murka ka anjeun ti payun Pangeran. 3 Tapi, aya hal anu alus anu kapendak di oe, ku anjeun parantos ngaleungitkeun kaoskeun ka luar bumi, sareng parantos nyiapkeun haté anjeun milari ka Gusti. 4 Sareng Yosafat cicing di Yerusalem: teras anjeunna ngaleungitkeun deui jalma-jalma ti Bérba-Seba ka gunung Éfraim, sareng diboyong aranjeunna deui ka Pangéran, Allahna. 5 Anjeunna netepkeun hakim-hakim di tanah-kota di sabagéan kota kota Yéhuda, kota-kota ku kota, 6 saurna ka hakim, Waspada naon anu anjeun laksanakeun: sabab ye hakim henteu pikeun manusa, tapi pikeun Pangéran, anu aya sareng anjeun di dina paghukom. 7 Ku sabab kitu ayeuna, kasieun PANGERAN bakal lungsur ka anjeun; ati-ati sareng ngalakukeunana; sabab teu aya kasalahan ku PANGERAN Allah urang, atanapi teu hormat ka jalma, sareng teu nyandak hadiah. 8 Saterasna di Yerusalem netepkeun Yosafat sareng bangsa Lewi, sareng para pandita, sareng para kepala kulawarga kulawarga Israil, pikeun pangadilan PANGERAN, sareng kontroversi, nalika aranjeunna balik ka Yerusalem. 9 Sareng anjeunna maréntahkeun ka aranjeunna, paribasan, Ku kituna anjeun kedah ngalakukeun kasieun ku PANGERAN, satia, sareng manah anu sampurna. 10 Sareng naon sababna anu bakal sumping ka anjeun dulur-dulur anjeun anu aya di kota-kota, antara getih sareng getih, antara hukum sareng perintah, undang-undang sareng pengadilan, maka anjeun ogé bakal ngingetkeun yén aranjeunna henteu ngalanggar dosa ka PANGERAN, sareng ku sabab murka parantos sumping anjeun, sareng sadulur-saderekna: laksanakeun ieu, sareng maranehanana moal laksana. 11 Sareng, ningal, Imam Agung Amaria aya dina maraneh dina sagala urusan Tuhan; sareng Zebadiah bin Ismael, anu nguasa bani Yuda, pikeun sagala prabu raja: ogé urang Lewi bakal janten pejabat saencan anjeun. Nungkulan wani, sareng Pangéran bakal sareng anu saé.

2 BABAD 20: 1-37:

1 Kitu ogé perkawis ieu, yén turunan Moab, sareng bani Amon, sareng sareng anu sanés di sisi Amon, sumping ngalawan Yosafat. 2 Salajengna aya sawaréh aya anu ngawartosan Yosafat, saurna: Aya jalma-jalma anu ageung ngalawan ka anjeun ti saluareun laut di sisi Siria ieu; sareng, ningal, aranjeunna janten Hazazon-tamar, nyaéta En-gedi. 3 Sareng Yosafat sieun, teras ngadegkeun nyalira ka PANGERAN, sareng ngumumkeun puasa di sadayana Yéhuda. 4 Sareng Yéhuda ngumpul diri, dibantosan Gusti: bahkan ti sadayana kota-kota Yéhuda dugi ka milarian PANGERAN. 5 Sareng Yosafat ngadeg di jamaah Yuda sareng Yerusalem, di padaleman PANGERAN, sateuacan pangadilan anyar, 6 Sareng saurna, Nun PANGERAN Allah karuhun urang, naha anjeun henteu Allah di sawarga? jeung anjeun teu ngatur pamaréntahan sadaya karajaan? sareng dina panangan anjeun teu aya kakawasaan sareng kakuatan, maka teu aya anu tahan sareng anjeun? 7 Naha anjeun sanés Allah kami, anu ngaleungitkeun pangeusi bumi ieu sateuacan umat Israil ka Israil, sareng mikeunana ka turunan Ibrahim sahabat anjeun salamina? 8 Sareng aranjeunna didamel di dinya, sareng parantos ngawangun tempat anu suci di dinya pikeun nami anjeun, ucapkeun, 9 Upami, upami jahat datang ka kami, sapertos pedang, pangadilan, atanapi kamekaran, atanapi kami kalaparan, kami nangtung sateuacan ieu bumi, sareng di payuneun anjeun , (pikeun ngaran anjeun aya di ieu imah,) sareng nangis ka Mu dina kasusah kami, maka engkang bakal nguping sareng ngabantosan. 10 Sareng ayeuna, ningal, bani Amon sareng Moab sareng Gunung Seir, anu anjeun henteu kéngingkeun Israil nyerang, nalika aranjeunna kaluar ti tanah Mesir, tapi aranjeunna nyalira ti aranjeunna, sareng ngancurkeun aranjeunna henteu; 11 Sanaos, kuring nyarios, kumaha aranjeunna ngalélakeun kami, dugi ka tuang kami kaluar tina milik milik anjeun, anu dipasihkeun ku kami pikeun mewarisi. 12 Ya Allah kami, naha anjeun moal nangtoskeun aranjeunna? pikeun urang teu boga kakuatan ngalawan perusahaan anu hébat ieu anu datang ngalawan kami; urang teu terang kami naon anu kudu dilakukeun: tapi panon kami lungsur. 13 Sareng sadayana Yéhuda jumeneng di payuneun Pangéran, sareng barudak sakedik, bojo sareng barudak. 14 Maka kana Jahaziel putra Sakaria, putra Benaia, putra Jeiel, putra Matania, saurang urang Israil Asaph, sumping Roh TUHAN di satengahing jamaah; 15 Saur anjeunna, Ngupingakeun yeuh, sadayana Yuda, sareng anjeun pangeusi Yerusalem, sareng anjeun raja Yosafat, Ku ieu PANGERAN ngadangu ka anjeun, Ulah sieun atanapi disia-tanya ku margi umat anu seueur ieu; sabab perangna henteu ka milik, tapi milik Gusti. 16 besok turun turun ngalawan aranjeunna: lah, aranjeunna naék ka lebak Ziz; tur anjeun bakal mendakan aranjeunna di tungtung kali, sateuacan gurun Jeruel. 17 Henteu anjeun kedah diperyogikeun dina perang ieu: tempatna diri, jumeneng, teras ningali kasalametan PANGERAN sareng anjeun, O Yuda sareng Yerusalem: ulah sieun, atanapi matak kaget; isukan angkat kaluar ngalawan aranjeunna: sabab Pangéran bakal sareng anjeun. 18 Sareng Yosafat sujud dina rai sareng taneuh: sareng sadayana Yéhuda sareng penduduk Yérusalém turun sujud ka PANGERAN, nyembah ka PANGERAN. 19 Sareng urang Lewi, tina turunan Kehat, sareng para anak Korhian, ngadeg pikeun muji PANGERAN Allah Israil kalayan nyaring sora anu luhur. 20 Sareng aranjeunna subuh subuh, teras angkat ka gurun Tekoa: sareng nalika aranjeunna angkat, Yosafat ngadeg sareng saurna, Ngadengekeun abdi, Yuda, sareng anjeun pangeusi Yerusalem; Percaya ka PANGERAN Allah anjeun, maka maranehanana kedah ditetepkeun; percanten nabi-nabi-na, maka maranehanana bakal makmur. 21 Sareng anjeunna parantos konsultasi sareng rahayat, anjeunna nunjuk panyanyi ka PANGERAN, sareng anu kedah muji kaendahan kasucian, sabab teras sateuacan ngajaran tentara, sareng nyarios, Pujian Pangeran; Daging-Na kasauran salamina salamina. 22 Sareng nalika aranjeunna mimiti nyanyi sareng muji, PANGERAN nyetél ambulan ngalawan barudak Amon, Moab, sareng Gunung Seir, anu sumping ka Yéhuda; jeung aranjeunna smitten. 23 Pikeun barudak Amon sareng Moab ngadeg ngalawan pangeusi gunung Seir, leres pisan pikeun maéhan sareng ngancurkeun aranjeunna: sareng nalika aranjeunna ngeureunkeun penduduk Seir, masing-masing ngabantosan ngancurkeun anu sanés. 24 Nalika nalika Yéhuda sumping ka menara jaga di gurun, aranjeunna ningal ka seueur jalma, sareng lah, aranjeunna mayit mayit anu tumiba ka bumi, sareng teu aya anu luput. 25 Sareng nalika Yosafat sareng umatna dugi ka ngaleungitkeun barang tina éta, aranjeunna mendakan di antawisna kakayaan sareng mayitna mayit, sareng permata berharga, anu aranjeunna dileungitkeun kanggo diri, langkung ti anu tiasa diangkut: sareng aranjeunna tilu dinten ngumpul rampog, éta seueur pisan. 26 Sareng dinten kaopat aranjeunna ngariung di lebak Berachah; sabab di dinya ngaberkahan PANGERAN: ku sabab éta ngaran tempat éta disebat, Lebak Berachah, dugi ka dinten ieu. 27 Teras aranjeunna wangsul, unggal urang Yuda sareng Yerusalem, sareng Yosafat di payuneun aranjeunna, nuju deui ka Yerusalem kalayan kabagjaan; pikeun PANGERAN parantos ngajantenkeun aranjeunna ngawih kaseueurna musuh-musuhna. 28 Sareng dugi ka Yerusalem nganggo pujian sareng panyapi sareng trompét ka dalem Gusti. 29 Sareng kasieun Allah aya dina sadaya karajaan-karajaan di nagara-nagara éta, nalika aranjeunna uninga yén PANGERAN perang ngalawan musuh-musuh Israil. 30 Supados karajaan Yosafat tenang, sabab Allahna masihan anjeunna ngaso dina sakurilingna. 31 Sareng Yosafat mréntah dina Yéhuda: anjeunna tilu puluh lima taun umur nalika anjeunna mimiti jabatan, anjeunna dua puluh lima taun di Yerusalem. Sareng ngaran indungna nyaéta Azubah putri Shilhi. 32 Sareng anjeunna lumampah di jalan Asa Bapana, henteu angkat ti dinya, ngalaksanakeun naon anu leres di payuneun Pangéran. 33 Padahal tempat-tempat luhur henteu dileungitkeun: sabab éta umat-umat sanésna henteu ngurus haté-naon ka Allahna. 34 Ayeuna sésa perbuatan Yosafat, anu mimiti sareng terakhir, naros, aranjeunna kaserat dina kitab Yehu bin Hanani, anu disebatkeun dina buku raja-raja Israil. 35 Saatos kitu, Yosafat, raja Yuda ngagabung ka dirina sareng Ahazia raja Israil, anu ngalakukeun pisan jahat: 36 Sareng anjeunna ngahiji diri sareng anjeunna ngadamel kapal-kapal nuju Tarsis: sareng kapal-kapal di Ezion-gaber. 37 Maka Eliezer bin Dodavah tina Maresa ngabedakeun ngalawan Yosafat, parantos nyarios, Kusabab anjeun parantos ngagabung kana Ahasia, PANGERAN parantos ngejat hasil-karyanipun. Kapal-kapal na rusak, anu teu tiasa angkat ka Tarsis.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu