Bacaan Kitab Suci Harian Dinten Oktober 22nd 2018

0
1852

Bacaan Alkitab unggal dinten kami nyaéta ti buku 2 BABAD 7: 1-22, sareng 2 BABAD 8: 1-18. Nalika anjeun baca salaku roh suci pikeun nungtun anjeun ningali naon anu diomongkeun ku Gusti. Tetep rahayu.

Bacaan Kitab Suci Harian Kiwari

2 Babad 7: 1-22
1 Ayeuna nalika Suléman parantos réngsé ngado'a, seuneu nurunkeun ti kahyangan, sareng ngahirumkeun kurban anu bakar sareng kurban; sareng kamulyaan PANGERAN ngeusi bumi. 2 Sareng para imam henteu tiasa lebet ka dalem Gusti, sabab kamulyaan PANGERAN parantos ngeusi bumi Gusti. 3 Sareng sadaya barudak Israil ningali kumaha seuneu turun, sareng kamulyaan PANGERAN kana bumi, aranjeunna sujud nyalira kana taneuh kana trotoar, sareng nyembah, sareng muji Pangeran, saurna, Kanggo anjeunna saé; Daging-Na kasauran salamina salamina. 4 Tuluy raja sareng sadayana jalma masrahkeun kurban di payuneun PANGERAN. 5 Sareng raja Suléman nawiskeun kurban dua puluh dua rebu sapi, sareng saratus dua puluh rebu domba: janten raja sareng sadayana umat najis ka imah Gusti. 6 Sareng para imam nungguan kantor masing-masing: urang Lewi ogé kalayan alat-alat musikal tina TUHAN, anu dipidamel ku Daud raja pikeun muji PANGERAN, sabab salamna salawasna salamina, nalika Daud dipuji ku pelayanan maranéhna; jeung imam disada trompét di payuneunana, sareng sadayana urang Israil jumeneng. 7 Salajengna Suléman ngucapkeun tengah-tengah pelataran anu aya di hareupeun padaleman PANGERAN: sabab di dinya anjeunna ngorbankeun kurban domba, sareng gajih tina perdamaian, sabab altar anu brasen anu dilakukeun ku Suleman teu tiasa nampi korban bakaran. sareng kurban daging, sareng gajih. 8 Ogé dina waktos anu sami Suléman nambut salametan tujuh dinten, sareng sadayana urang Israil, sasarengan anu saé pisan, ti lebet Hamath dugi ka walungan Mesir. 9 Sareng dina dalapan dintenna, aranjeunna ngadamel masamoan dina salami: sabab terus ngahaturanan pangurbanan sareng tujuh dinten, sareng salametan tujuh dinten. 10 Sareng dina tilu puluh tilu dinten katujuh bulan anjeunna ngiringan jalma-jalma jauh ka kémah-kémah anjeun, gumbira sareng girang-gantung di ati pikeun kahadéan anu ditunjukkeun ku PANGERAN ka Daud, sareng Suleman, sareng Israil umat-Na. 11 Ku sabab kitu Salomo réngsé bérés Gusti, sareng imah raja: sareng sadaya anu aya dina manah Salomo badé damel di dalem PANGERAN, sareng di dalemana, anjeunna berhasil berhasil. 12 Sareng PANGERAN tampil ka Suléman wengi, sareng saurna, Kuring parantos ngadangu doa anjeun, sareng parantos milih tempat ieu kanggo kuring sorangan pikeun bumi berkurban. 13 Upami kuring nutup surga yén teu aya hujan, atanapi upami kuring paréntah ka kenging pikeun ngahakan bumi, atanapi upami kuring ngirim kamulyaan di antawis umat kuring; 14 Upami umat-umat kuring, anu disebat ku namina, kedah ngahémutan diri, sareng ngado'a, sareng milari muka kuring, sareng péngkolan tina cara jahat maranéhna; teras ku kuring bakal nguping ti surga, sareng bakal ngahampura dosa-dosana, sareng bakal nyageurkeun tanahna. 15 Ayeuna panon kuring bakal kabuka, sareng kuping kuring ngadengekeun doa anu dilakukeun dina tempat ieu. 16 Ayeuna kuring parantos milih sareng ngahucikeun bumi ieu, supados nami abdi kantos aya salamina; sareng panon na haté kuring tetep aya salamina. 17 Sareng pikeun anjeun, upami anjeun bakal leumpang di payuneun kuring, sakumaha bapa Daud anjeun leumpang, sareng laksanakeun numutkeun anu parantos ku paréntah ku anjeun, tur wajib nurut aturan-hukum kuring sareng parepatan kuring; 18 Tuluy abdi bakal netepkeun tahta karajaan anjeun, sakumaha anu parantos dijantenkeun sareng bapak Bapa Daud, saurna, Moal aya anu gagal pikeun jadi manusa pikeun janten panguasa di Israil. 19 Nanging upami anjeun berpaling, sareng ngantunkeun aturan-hukum abdi sareng perintah-Ku, anu ku kuring parantos dipasang ka anjeun, teras bakal ngaladénan nyembah déwa-déwi anu sanés, sareng nyembah ka aranjeunna; 20 Teras abdi bakal ngajemput aranjeunna ku akar anu kaluar tina bumi abdi anu ku kuring parantos maparin; sareng ieu bumi, anu ku sim kuring disucikeun pikeun nami kuring, abdi bakal matak ngaleungitkeun tina paningalian kuring, sareng bakal ngajantenkeun janten paribasa sareng kecap barang di antawis sadaya bangsa. 21 Sareng ieu bumi, anu luhur, kedah matak pérésan pikeun unggal anu lewatna; ku sabab anjeunna bakal nyarios, Naha naha PANGERAN parantos dilakukeun ka ieu bumi, sareng ka bumi ieu? 22 Sarta bakal diwaler, Kusabab aranjeunna parantos nyalira ka Pangéran, ramana anu ngaluarkeun aranjeunna ka luar bumi Mesir, sareng nyekel allah-allah sanésna sareng nyembah ka aranjeunna sareng ngalayani aranjeunna; ku sabab éta kedahna ngalaksanakeun sagala anu jahat ieu kana aranjeunna.

2 BABAD 8: 1-18:
1 Sareng taun di akhirna dua puluh taun, di mana Salomo parantos ngawangun imah PANGERAN, sareng imahna sorangan, 2 Éta kota-kota anu Huram parantos dibalikkeun ka Suléman, Suléman ngawangun aranjeunna, sareng nyababkeun bani Israil aya didinya. 3 Raja Suléman angkat ka Hamath-zoba, tur meunang ngalawan éta. 4 Anjeunna ngawangun Tadmor di gurun, sareng sadaya toko kota, anu anjeunna damel di Hamath. 5 Ogé anjeunna ngawangun Beton horon luhur, sareng Bet-horon langkung handap, kota-kota pagar, kalayan témbok, gapura, sareng bar; 6 Sareng Baalath, sareng sadaya toko kota anu kagungan Salomo, sareng kota-kota kareta, sareng kota-kuda para kuda, sareng sagala hal Salomo hoyong ngawangun di Yerusalem, sareng di Libanon, sareng sadaya tanah panguasaan na. 7 Ari kanggo sakabeh jalma anu ditinggalkeun urang Het, sareng Amori, sareng Perizzites, Hivites, sareng Yebus, anu henteu ti Israel, 8 Tapi anak-anakna, anu ditinggalkeun di aranjeunna di tanah éta. anu henteu dikonsumsi ku urang Israil, aranjeunna Suleman ngadamel pajeg dugi ka dinten ieu. 9 Tapi tina anak-anak Israil henteu, Suleman moal ngadamel abdi-abdi pikeun damel-Na; tapi aranjeunna tina perang, sareng kepala perwira-perwira sareng perwira-kréta perang jeung prajurit. 10 Sareng para kepala pimpinan raja Salomo ieu, dua ratus lima puluh, anu ngawariskeun rakyat. 11 Sareng Raja Suléman nyangking putri Firaun tina kota Daud ka bumi anu anjeunna dibina pikeun anjeunna: sabab saur anjeunna, Pamajikan abdi moal cicing di dalem Daud raja Israil, sabab tempat-tempat anu suci, dimana mana bahtera PANGERAN parantos sumping. 12 Salajengna Suléman nawiskeun kurban bakar ka PANGERAN dina altar PANGERAN, anu ku anjeunna didamel sateuacan énggal, 13 Sanaos saatos dina sababaraha suku anu saé, kurban manut perintah Musa, dina Sabat, sareng dina bulan énggal. , sareng dina pesta-pesta suci, tilu kali dina sataun, bahina dina salametan roti henteu aya anu henteu janten roti, sareng dina salametan minggu, sareng dina salametan di Kemah Suci. 14 Sareng anjeunna ditunjuk, numutkeun perintah Daud, ramana, kursus-kursus pandita pikeun jasa-abdi, sareng urang Lewi pikeun tuduhanana, muji sareng ngabdi sateuacan para imam, sakumaha kawajiban unggal dintenna diperyogikeun: kuli-kuli ogé ku kursus-kursus di unggal gerbang: sabab kitu ogé David Daud abdi Gusti ngalereskeun. 15 Aranjeunna henteu angkat tina paréntah raja ka para imam sareng urang Lewi ngeunaan naon waé, atanapi perkawis harta. 16 Ayeuna sadaya padamelan Suleman disiapkeun nepi ka dinten di yayasan PANGERAN PANGERAN, sareng dugi ka réngsé. Janten dalem Gusti disampurnakeun. 17 Teras angkat Suléman ka Ezion-geber, sareng ka Elot, di sisi laut di tanah Édom. 18 Sareng Huram ngintun anjeunna ku panangan abdi-abdi, sareng abdi-abdi anu ngagaduhan ilmu laut; sareng aranjeunna sareng abdi-abdi Salomo ka Ophir, sareng nyandak emas tina opat ratus lima puluh bakat emas, teras dianteurkeun ka raja Salomo.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu