30 ayat Alkitab anu kuat ngeunaan doa

0
3254

Dina Lukas 18: 1 Yesus masihan urang pasemon yén lalaki kedah tetep ngadoakeun sareng henteu pédah. Kami parantos nyusun 30 ayat Alkitab anu kuat ngeunaan doa, ayat-ayat Alkitab ieu pikeun naekeun kahirupan doa anjeun. Naon solat? doa nyaeta milari payuneun Gusti pikeun pipilueun langsung. Nalika urang ngadoakeun ngajak urang gaib pikeun ngarawat alam. Nalika urang ngadoakeun, urang nyerahkeun perang kahirupan urang ka kakuatan spiritual anu langkung ageung ti urang. Zacharia 4: 6 nyarioskeun yén urang ngan ukur tiasa ngajantenkeun ku kakuatan roh Allah. Salaku urang Kristen ngan ukur ngahasilkeun kakuatan spiritual nyaéta ku doa. Doa anu kurang Kristen mangrupikeun Kristen anu teu boga kakuatan.

Ayat Alkitab anu kuat ngeunaan doa ieu bakal muka pamahaman spiritual anjeun pikeun pentingna solat dina kahirupan anjeun. Urang kedah komitmen sagala cara pikeun ka Gusti dina doa. Naha anjeun aya tantangan dina kahirupan? Tutulung tuur anjeun sareng ngadoakeun ka Gusti anu ngajawab doa. Naha anjeun gaduh manah haté, angkat dina tuur anjeun dina doa sareng ngaharepkeun campur ilahi ti Allah. Sinau ayat-ayat bibli, tapa dina éta sareng ngantepna janten bagian ti anjeun.

30 ayat Alkitab anu kuat ngeunaan doa

1). 1 Tesalonika 5: 16-18:
16 Girang salawasna. 17 Doakeun tanpa eureun. 18 Dina unggal hal berkat: sabab ieu kersaning Allah dina Kristus Yesus ngeunaan anjeun.

2). Filipi 4: 6-7:
6 Ati-ati pikeun nanaon; tapi dina unggal hal kalayan doa sareng nyuhunkeun kalayan syukur, nyuhunkeun panyuwun anjeun dimaklumkeun ka Gusti. 7 Sareng katengtreman Gusti anu ngalangkungan sadayana pangertian, kedah jaga ati sareng pikiran anjeun ngalangkungan Kristus Yesus.

3). 1 Yohanes 5:14:
14 Sareng ieu anu percaya diri anu anjeunna ka Anjeunna, éta, upami kami nanyakeun naon waé anu matuh panginten, anjeunna heareth us:

4). Kolosas 4:2:
2 Teruskeun doa, sareng jaga anu sami sareng sukur;

5). Markus 11:24:
24 Ku sabab éta kuring ngomong ka anjeun, Naon waé anu anjeun pikahoyong, nalika anjeun neneda, percanten yén anjeun nampi aranjeunna, sareng anjeun bakal gaduh aranjeunna.

6). Yeremia 29:12:
12 Teras anjeun bakal nyauran abdi, teras anjeun bakal indit sareng ngadoakeun ka abdi, sareng kuring bakal nguping ka anjeun.

7). Rum 12: 12:
12 Girang kalayan harepan; sabar dina kasusah; neraskeun instan dina solat;

8). Mateus 6: 7:
7 Tapi mun anjeun ngadoakeun, ulah nganggo pengulangan sia-sia, sapertos bangsa-bangsa kapir: sabab nyangka yén éta bakal didéngé ku aranjeunna loba nyarios.

9). Jabur 145: 18:
18 PANGERAN caket kana sadaya jalma anu nyebut ka Anjeunna, sadaya anu nyebut anjeunna dina bebeneran.

10). Yeremia 33:3:
3 Nyauran ka kuring, kuring bakal ngawaler ka anjeun, sareng nunjukkeun ka anjeun hal-hal anu hebat sareng perkasa, anu henteu anjeun terang.

11). Mateus 18: 20:
20 Kanggo dimana dua atanapi tilu anu ngimpun di nami kuring, kuring aya di tengah aranjeunna.

12). Ibrani 4: 16:
16 Hayu kituna urang datangna boldly ka singgasana rahmat, urang bisa ménta rahmat, sarta manggihan rahmat pikeun mantuan dina wanci kedah.

13). Mateus 6: 6:
6 Tapi, lamun anjeun neneda, lebet kana pacilingan anjeun, sareng nalika enggeus nutup panto, doa ka Bapa anjeun anu dina rusiah; sareng Bapa anjeun anu ningal dina rusiah bakal ngabales kajeun sacara terbuka.

14). Jabur 18: 6:
6 Dina marabahaya kuring nyauran ka PANGERAN, sareng ngajerit ka Gusti kuring: anjeunna ngupingkeun sora kuring kaluar tina kuilna, sareng ceurik abdi sumping sateuacanna, bahkan kana ceuli na.

15). 1 Yohanes 5:15:
15 Sareng upami urang terang yén anjeunna ngadangu kami, samentawis urang nanyakeun, urang terang yén urang gaduh petisi anu hoyong kami.

16). Yakobus 5: 16:
16 Ngakosa kalepatan anjeun ka karana, teras neneda hiji-hiji pikeun anu bakal disageurkeun. Doa doa anu hadé pikeun jalma anu soleh pisan.

17). Yakobus 1: 6:
6 Tapi ngantepkeun anjeunna naros kana iman, henteu aya anu galau. Pikeun jalma anu melénggong lir gelombang laut anu diusir ku angin sareng dialungkeun.

18). Kisangan 16:25:
25 Jeung di tengah wengi Paul jeung Silas ngado'a, sarta nyanyi praises ka Alloh: jeung tahanan uninga aranjeunna.

20). Lukas 6: 27-28:
27 Tapi kuring nyarioskeun ka anjeun anu ngadangukeun, Sinta ka musuh anjeun, bageurkeun ka jalma anu ngabenci ka anjeun, 28 Ngaberkahan jalma anu kutuk ka anjeun, tur neneda ka jalma anu nyababkeun anjeun ngagunakeun.

21). Yokanan 15:16:
16 Anu anjeun henteu milih kuring, tapi kuring parantos milih anjeun, sareng netepkeun anjeun, yén anjeun kedah angkat sareng ngahasilkeun buah, sareng yén buah anjeun kedah tetep: yén naon anu anjeun badé naroskeun ku Bapa dina ngaran kuring, anjeunna tiasa masihan anjeun .

22). Kisangan 1:14:
14 Sadaya sadayana teraskeun babarengan dina doa sareng nyuhunkeun, sareng éta awéwé, sareng Mary, ibu Yesus, sareng sadulur-saderekna.

23). 1 Petrus 4: 7:
7 Tapi prak sagalaan geus deukeut: mugia anjeun waspada, sareng jaga kana doa.

24). Yokanan 14:13:
13 Sareng naon waé anu anjeun badé nyayogikeun ku nami kuring, anu bakal kuring laksanakeun, supaya Bapa kaluhurna dipasihkeun ku Putra.

25). Yakobus 4: 2:
2 Hate nafsu sareng teu gaduh: yeuh maehan, sareng kersa gaduh, moal tiasa dibere: anjeun ngalawan sareng perang, tapi anjeun henteu gaduh, sabab henteu naros.

26). Jabur 66: 17:
17 Kuring ngajerit ku misan ku anjeunna, sareng anjeunna nganjang ka ku letah.

27). Rum 8: 26:
26 Kitu ogé Roh ogé ngabantosan kalemahan urang: sabab kami henteu terang naon anu kudu urang doa sakumaha anu sakuduna; tapi Roh sorangan ngadamel syafaat pikeun urang kalayan saliwat anu henteu tiasa diucapkeun.

28). Mateus 21: 22:
22 Sareng sagala hal, sama sekali anjeun bakal ménta dina solat, percanten, maraneh bakal nampi.

29). Jabur 5: 3:
3 Suara kuring bakal dengar di isuk-isuk, ya Gusti; isuk-isuk kuring bakal ngarahkeun doa abdi ka anjeun, sareng bakal naék.

30). Jabur 118: 5:
5 Kuring nyauran ka PANGERAN dina kasusah: PANGERAN parantos ngawaler ka kuring, sareng netepkeun kuring di tempat anu gedé.

advertisements

Leave a reply

Mangga asup comment Anjeun!
Mangga asupkeun ngaran anjeun di dieu